Norsk politi mener de har oppklart 24 år gammelt mystisk drap

02/02/2023

Emma Sletta

Innland
Foto: Politiet
Foto: Politiet
Politiet i Oslo mener nå at de kan peke på gjerningsmannen bak et drap begått i 1999.

I snart 24 år har drapet på nordmannen Knut Kristiansen ligget uoppklart, men nå mener politiet i Oslo at de har identifisert gjerningsmannen.

Det opplyser Oslo-politiet på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Sommeren 1999 ble 71 år gamle Knut Kristiansen drept i sin leilighet i Oslo, og til tross for en massiv etterforskning klarte ikke politiet å finne gjerningsmannen.

Men nå har et etterforskningsteam som har fått i oppgave å etterforske uløste saker, funnet personen de føler seg sikre på er gjerningsmannen. Blant annet ved hjelp av ny DNA-teknologi.

Døde ett år etter drapet
Dette er en mann som var i 40-årene på gjerningstidspunktet og som døde bare ett år etter drapet, heter det.

- Det er viktig å påpeke at dette ikke er en vurdering av skyld i juridisk forstand. Av den grunn kommer vi heller ikke til å publisere navnet hans i dag. Han døde for mange år siden, og han vil ikke ha mulighet til å forklare seg i en rettssak.

Det er også av hensyn til mannens pårørende at informasjonen holdes tett inntil liket.

Knut Kristiansen døde som følge av alvorlig vold, og det viste seg tidlig at han selv hadde sluppet drapsmannen inn, da det ikke var tegn til innbrudd.

Teorien om at Kristiansen selv slapp gjerningsmannen inn, holdes fortsatt av politiet. Men hvilket forhold det var mellom de to, har politiet ennå ikke svar på.

Læs også:

Sportsstjerne død i tragisk ulykke Sportsstjernen har på tragisk vis gått bort.
Erna Solberg: Ny kald krig Derfor bør Norge bli med i EU.