Avslører spesielt triks: Sånn fjerner du enkelt kalk fra toalettet for 30 kroner

30/11/2022 07:25

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Mange sliter med å fjerne kalk i toalettskålen, men med dette trikset, som bare koster rundt 30 kroner, kan det enkelt gjøres som en lek.

Rengjøringsentusiaster har delt et spesielt triks med en frustrert kvinne som avslørte at hun hadde prøvd alt fra cola til toalettrenser i kampen mot kalk i toalettskålen – og lite hjalp det.

Hun delte innlegget i en gruppe på Facebook, som senere ble oversvømmet med kommentarer fra folk som delte sine tips og triks for å få toalettet til å se ut som nytt. Og nå viser det seg at du bare trenger et enkelt verktøy for dette.

Det skriver Mirror.

"Hvordan blir jeg kvitt kalk i toalettskålen? Jeg har brukt cola i tre dager og hver toalettrenser og kalkfjerner som finnes," skrev hun i innlegget, som ble delt i en gruppe om renhold på Facebook.

– Jeg prøvde å skrape den bort med en kniv, men den skar seg inn i kummen. Det ser så ille ut. Jeg tror ikke det noen gang har blitt rengjort. Jeg har nettopp flyttet inn og trenger hjelp.

Innlegget ble oversvømmet med svar fra et bredt spekter av rengjøringsfanatikere, men en stor andel av de som tilbød foreslo en pumiesten (også kjent som lavastein og pimpstein). Mange steder selges de som en såkalt skurepinne.

"Det eneste som fungerte for meg var en pimpstein på en pinne [en skurepinne]. Kalksteinsbelegget forsvant som stein. Så kastet den ut (kunne ikke skylles ut)," skrev en person.

"En pimpstein fungerer virkelig. Prøvde alt for å få toaletter kalkfritt. Jeg kjøpte min på Amazon - de som også har et håndtak, noe som er flott," skrev en annen.

– Jeg hjalp sønnen min i huset hans som han nettopp hadde flyttet inn i. Jeg brukte en billig pimpstein og et par gummihansker, sier en fjerde.

– Jeg begynte å gni steinen der kalken og vannet er, og det var ille. Da jeg var ferdig, så det ut som et nytt toalett - og nei, det klødde ikke. Prøv det, og du vil bli overrasket.

"Den klør ikke, og den fjernet et tykt kalkbelegg på det gamle toalettet vårt", skrev en fjerdemann, som tydeligvis også var glad i pimpsteinen sin.

Det er mange steder hvor du kan kjøpe de såkalte pimpstein (eller pimpstein / lava steiner). De fleste steder selges de som en skurepinne til en pris på mellom 30 og 40 kroner.