i kjøleskapet, ja, men det er mer ved det.
Akkurat nå leser andre
Visste du at gulrøttene dine kan holde seg ferske i opptil fire uker?
En enkel endring i måten du oppbevarer dem på kan utgjøre en stor forskjell.
Mange innser ikke at gulrøtter faktisk kan vare mye lenger hvis de oppbevares riktig.
Gulrøtter har en tendens til å tørke ut og bli slappe hvis de oppbevares i grønnsaksskuffen i kjøleskapet.
Noen frukter og grønnsaker avgir etylengass, noe som fremskynder modningsprosessen og gjør gulrøtter mer utsatt for å bli slappe eller mugne.
Les også
Etylengass stammer blant annet fra tomater, løk, sopp og purre, og kontakt med disse matvarene kan redusere holdbarheten til gulrøtter betydelig.
Lufttett og fylt med vann
Matekspert Laura Fuentes forklarer at «hemmeligheten bak å holde kuttede gulrøtter ferske er å oppbevare dem i en lufttett beholder fylt med vann».
Hvis de blir stående uten fuktighet, tørker de raskt ut, og dette skjer spesielt ofte med babygulrøtter, som raskt mister friskheten sin.
Det beste stedet å oppbevare gulrøtter er på midterste hylle i kjøleskapet, hvor de kan plasseres i en beholder med vann.
Les også
Start med å skylle og eventuelt kutte dem slik at de passer i et glass eller en beholder.
Ved å legge dem i en krukke med lokk, holder de seg ferske i opptil tre til fire uker.
I tillegg til å holde gulrøttene sprø og saftige, beskytter denne metoden dem også mot etyleneksponering, slik at du unngår unødvendig matsvinn og kan nyte gulrøttene dine lenger.