Den ene delen av kroppen du kan (og bør) trene hver dag

20/07/2025 15:00

Sofie

LIVSSTIL
Foto: Shutterstock
Det er ingenting som hindrer deg i å trene denne delen av kroppen din hver eneste dag.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Mange av oss vet at det ikke er tilrådelig å trene hele kroppen hver eneste dag. Kroppen trenger hvile og tid til å restituere seg slik at musklene kan gjenoppbygge seg og bli sterkere.

Men visste du at det faktisk finnes én bestemt del av kroppen som du kan – og har nytte av – å trene daglig?

Ifølge flere personlige trenere er det helt greit å trene kjernemuskulaturen hver dag. Kjernemuskulaturen dekker ikke bare magemusklene, slik mange tror, men inkluderer også korsryggen, hoftene og bekkenet.

Det er en sentral del av kroppen som spiller en avgjørende rolle i nesten alle bevegelsene vi gjør i løpet av dagen. Dette inkluderer alt fra å stå opp av sengen til å bære handleposer eller holde balansen når vi sykler.

Trener Stephanie Mansour forklarte nylig hvorfor det er trygt å fokusere på kjernemuskulaturtrening hver dag. Hun påpeker at musklene i kjernemuskulaturen er mindre enn for eksempel lårmusklene (quadriceps) eller overarmene (biceps), og derfor har en raskere restitusjonstid.

Dette betyr at de ikke trenger flere dagers hvile mellom hver treningsøkt, noe de større muskelgruppene stort sett har.

En sterk kjernemuskulatur er ikke bare gunstig for trening. Den bidrar også til å forbedre holdningen, redusere risikoen for ryggsmerter og forbedre den generelle stabiliteten og balansen.

Det kan være spesielt gunstig hvis du har en stillesittende jobb der kjernemuskulaturen ofte blir inaktiv og svekket over tid, skriver Yahoo.

Best av alt, kjernemuskulaturtrening trenger ikke å ta lang tid. Øvelser som planker, broer, beinhev og fjellklatrere kan gjøres hjemme på stuegulvet uten noe utstyr – og bare 10–15 minutter om dagen kan utgjøre en stor forskjell i det lange løp.

Så selv om en helkroppsøkt hver dag ikke er veien å gå, kan du trygt innlemme daglig kjernemuskulaturtrening i rutinen din. Ryggen, holdningen og styrken din vil takke deg for det.