Forside LIVSSTIL Derfor bør du alltid gjøre dette før du fryser ned...

Derfor bør du alltid gjøre dette før du fryser ned middagsrester

Et enkelt knep fra en matekspert kan gjøre hverdagen din både lettere – og fryseren ryddigere.

Akkurat nå leser andre

TV-profil Prue Leith har ett genialt tips som kan spare både tid, plass og frustrasjon neste gang du har rester du vil fryse ned.

Det handler om noe så enkelt som å… klemme!

Mange har vært der: Du tar ut en isklump av en middag fra fryseren, men den tar en evighet å tine – og du aner ikke hva det egentlig er. Prue Leith har sett seg lei på nettopp det.

«Folk hiver mat i fryseren i store klumper, og så tar det evigheter å tine opp. I tillegg tar det mye plass, sa hun i et tidligere intervju med britiske This Morning.

Så hva gjør hun i stedet?

Hun legger maten – for eksempel potetmos – i en brødpose eller ziplock-pose, klemmer den helt flat, merker posen tydelig, og stabler den inn i fryseren som en liten mat-flis.

Les også

Det tar mye mindre plass, og best av alt: Når du trenger en liten porsjon, kan du bare knekke av det du trenger og la resten være frossent. Smart, ikke sant?

Dette tipset er spesielt nyttig for oss som liker å lage litt ekstra middag og spare til senere. I stedet for å ende opp med en uformelig ball av saus og ris, får du nå en oversiktlig, flat fryser der alt har sin plass.

Og det er ikke bare Prue som har løsninger på restematproblemet.

Oppbevaringseksperter anbefaler også:

«Del søndagsmiddagen opp i enkeltkomponenter før du fryser ned. Da holder smak og konsistens seg bedre, og det blir enklere å varme opp», sier Vlatka Lake fra Space Station til Express.

Hun legger til at alt bør være helt avkjølt før det fryses, spesielt poteter og grønnsaker – da unngår du kondens og bløte rester.

Ads by MGDK