Forside LIVSSTIL Det geniale baconstrimmel-trikset alle burde vite om

Det geniale baconstrimmel-trikset alle burde vite om

Sliter du med at baconet klistrer seg sammen i pakken? Du er ikke alene. Heldigvis finnes det et overraskende enkelt knep som kan redde frokosten din.

Akkurat nå leser andre

Bacon er selve kronjuvelen i mange helgefrokoster. Sprø, salt og rykende fersk – det er lite som slår lukten av stekt bacon på en rolig morgen. Men før det deilige fettet begynner å sprake i panna, har mange av oss stått og slitt med én ting: baconstrimlene sitter bom fast i pakken. Det skriver Tasting Table.

Spesielt billigere bacon eller tynne skiver har en tendens til å rive seg i stykker når du prøver å få dem fra hverandre. Resultatet? Klumper med fett, strimler som henger sammen, eller rett og slett baconmasse.

Men det finnes et triks som kan gjøre livet ditt langt lettere: Rull baconpakken før du åpner den.

Rull hele pakken

Ja, du leste riktig. Før du river opp plasten og begynner å separere skivene med neglene, tar du hele den forseglede pakken og ruller den sammen fra kortsiden – omtrent som du ville gjort med en kanelbolledeig. Ikke knekk baconet, bare gi det en fast, men skånsom rulling. Når du ruller den tilbake og åpner pakken, vil skivene ha løsnet fra hverandre av seg selv. Null kliss. Null riving.

Hvorfor funker dette? Fordi bacon ofte pakkes vakuumforseglet i tynne pakker der skivene overlapper. Fettet gjør at de klistrer seg sammen, spesielt når de er kalde. Ved å rulle pakken presser du skivene mot hverandre og tvinger dem til å gli litt fra hverandre – akkurat nok til å løsne de seige fettforbindelsene.

Les også

Selv for de tykkere pakkene der skivene ligger rett oppå hverandre, kan trikset funke. I stedet for å rulle kan du brette pakken forsiktig et par ganger for å oppnå samme effekt.

Ads by MGDK