Dette forteller din sovestilling om din personlighetstype

28/11/2023 18:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En søvnekspert har avslørt at måten du sover på og din foretrukne sovestilling faktisk kan si mye om din personlighetstype og egenskaper – og kan avsløre om du er sensitiv eller mer utadvendt.

Å prøve å sovne kan være en utfordrende oppgave, spesielt når du finner deg selv å slenge og snu deg gjennom natten for å finne en komfortabel stilling.

Men har du noen gang tenkt på at måten du sover på faktisk kan avsløre noe om din personlighet og karaktertrekk?

Hvis du lurer på hvorfor du alltid ender opp med å krølle deg sammen som en baby eller stadig sovner på siden, har søvnekspert Samuel Dunkell avslørt sannheten.

I sin studie undersøkte Samuel sammenhengen mellom folks valgte sovestilling og deres personlighetstrekk, og han avslørte funnene sine i boken med tittelen "Sleep Positions: The Night Language of the Body".

For det første viste studien at personer som sover på ryggen ofte er fokuserte, rolige og sterke individer. De har en tendens til å unngå konflikter, foretrekker ærlighet og lever livet fullt ut.

Imidlertid kan disse personene også ha en trang til å være sentrum for oppmerksomheten, selv om de avstår fra å engasjere seg i småprat og prioriterer tid til selvutvikling og mental oppladning.

På den annen side indikerer de som velger fosterstilling og krøller seg som en baby ofte et tilsynelatende "tøft" ytre, men de er dypt følsomme og sjenerte innvendig.

Disse mer innadvendte personene har en tendens til å uttrykke seg på en kreativ måte, vise engstelige trekk og føle seg mest trygge rundt familie og nære venner.

Hvis du foretrekker å sove på magen, tyder det på at du er viljesterk, en eventyrer og en risikotaker. Selv om disse menneskene kan virke direkte og robuste, skjuler de ofte nervøsitet eller angst bak en fasade av kontroll.

Samuel påpekte også at magesovere kan være impulsive, undertrykke usikkerhet eller mangle selvtillit, men de er flinke til å skjule negative følelser.

En av de vanligste sovestillingene, å sove på siden, indikerer egenskaper som å være avslappet og sosial. Disse personene er komfortable med å starte samtaler med alle i rommet og kan virke lett overbevisende. Til tross for dette vurderer de alle faktorer nøye og kan være trege med å ta avgjørelser.

Disse fire sovestillingene kan deles inn i:

  • Sove på ryggen - Selvsikker og selvstendig.

  • Fosterstilling - Sjenert, innadvendt og usikker.

  • Sove på magen - Sensitiv, emosjonell og impulsiv.

  • Sove på siden - Pleiende, medfølende og omsorgsfull.

Kilde: TheMirror.