Drikk 2 kopper kaffe om dagen og få bedre sex

05/04/2022 12:45

Anniken Hauge

Livsstil
Kaffe giver bedre sex
Foto: Shutterstock
Hvis du er en kaffedrikker kommer du til å elske denne nyheten.

Forskning viser at du kan forbedre sexlivet ditt markant, hvis du drikker bare to kopper kaffe om dagen – og faktisk er det spesielt menn som kan dra nytte av dette. m

Uansett om du liker espresso, americano, macchiato eller cappuccino, er det god grunn til å ta seg en kopp ekstra, hvis du er vant til å holde deg en kopp om morgenen.

Sammen med medstifter av Sinful.no, Mathilde Mackowski, ser vi nærmere på hvorfor den aromatiske varme drikken kan gi deg et bedre sexliv.

Derfor forbedrer 2 kopper kaffe om dagen sexlivet ditt

Kaffe øker kvinners sexlyst
En gruppe forskere fra Southwestern University i Texas, har funnet ut at kaffe stimulerer den delen av kvinnens hjerne som styrer sexlysten. 

Hvis du som kvinne opplever at du ikke har så stor sexlyst for tiden, kan det være lurt å vurdere om du skal ta deg en kopp Nescafé før du hopper i seng med kjæresten din.

Et annet studie publisert i Pharmacology Biochemistry and Behavior, viser også at koffeinen i kaffe gjør kvinner mer kåte. Det øker nemlig blodgjennomstrømningen til kjønnsdelene, og dermed blir du som kvinne mer tent. 

Hvis du ikke er så begeistret for kaffe, viser studiet at du kan nøye deg med én kopp i uken for å oppnå effekten.

Kaffe minsker risikoen for impotens

En del menn lider av impotens, hvor de har vanskeligheter med å få eller opprettholde en ereksjon.

Men hvis du som mann drikker to kopper kaffe om dagen, har du 42% mindre risiko for å få impotens, i forhold til menn som ikke drikker kaffe. Det viser et studie fra University of Texas.

Forskerne har studert over 4.000 menn som drakk koffeinnholdige drikker som kaffe, te og energidrikker, og resultatet var det samme til tross for forskjell i høyde, alder og blodtrykk.

I de fleste tilfeller av impotens skyldes det en fysisk årsak som blodgjennomstrømning til penis. Men Run Wang, som bidro til å utføre undersøkelsen, forklarer at koffeinen på noen måter kan virke som viagra.

Koffeinen igangsetter nemlig en rekke kjemiske reaksjoner i kroppen, som får blodårene i penis til å slappe av, og blodgjennomstrømningen til penis til å øke. Det er to ting som er ytterst viktige for en kraftig ereksjon.

Og to kopper kaffe om dagen er altså den gyldne mengden. Samme forskning viser nemlig at den gode effekten minker litt, hvis du drikker tre kopper kaffe om dagen. 

Men kaffe er altså ikke den eneste tingen som kan bidra til at du som mann får bedre ereksjon. Det er andre små ting du kan benytte deg av i senga som kan forbedre sexlivet ditt.

Mathilde Mackowski, medstifter av Sinful.no, forklarer:

"Det er mange ting du som mann gjøre mot ereksjonsproblemer. Noe så simpelt som en Screaming O Ring O Erektions ring kan gi deg en kraftigere ereksjon fra første gang du bruker den. Den er elastisk og lett å få på, og så blir det i tillegg lettere for deg å kontrolle utløsningen din, så du og kjæresten kan nyte hverandre enda lenger," forteller altså Mathilde Mackowski.

 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.