Kaster du ofte mugne druer? Da gjør du mest sannsynlig denne vanlige feilen – men løsningen er både billig og kjapp.
Akkurat nå leser andre
Druer er søte, sunne og superpraktiske som snacks – helt til de plutselig blir bløte, sure eller grå av mugg i kjøleskapet. Men visste du at én liten justering på kjøkkenet kan gjøre at de holder seg friske i opptil 21 dager?
Du kommer hjem fra butikken med en lekker klase sprø druer. Et par dager senere ser de ut som noen har glemt dem på en sydentur. Hovedsynderen? Plastemballasje. Den holder på fuktigheten, og det er akkurat det som får druene til å råtne raskt. Det skriver Express.
Men løsningen? Den finner du i salatdressing-hyllen. Det er nemlig vanlig hvit eddik som kan redde druene dine.
Ifølge Brittney Hanks fra Home and Kind er trikset å vaske druene i en blanding av vann og hvit eddik før du legger dem i kjøleskapet. «Det var helt avgjørende for å holde dem sprø og friske,» sier hun.
Og det beste? Du trenger ikke være hverken matnerd eller husmor for å få det til.
Slik gjør du:
- Fyll en bolle med kaldt vann.
- Tilsett 1 dl hvit eddik (eller eplecidereddik hvis det er det du har).
- Plukk druene av stilken og legg dem i blandingen.
- La dem trekke i 10–15 minutter. Ikke mer – ellers kan de få en syrlig bismak.
- Skyll druene godt i kaldt vann og legg dem på et rent kjøkkenhåndkle.
- La dem lufttørke helt i ca. 15 minutter – de må være helt tørre før du legger dem i kjøleskapet.
- Oppbevar i lufttett glassbeholder eller et rent Norgesglass.
Les også
Grunnen til at dette funker så godt? Eddik inneholder eddiksyre, som dreper bakterier og muggsporer på overflaten av druene. Resultatet er friske, knasende druer i ukevis – uten bruk av tilsetningsstoffer eller spesialprodukter.
Og bonusen? Dette trikset fungerer like bra på andre bær som blåbær og jordbær. En liten eddikvask kan faktisk spare deg for både matavfall og penger i lengden.
Så neste gang du kommer hjem med en pakke druer – gi dem et lite spa-opphold. Kjøleskapet (og lommeboka) vil takke deg.