Hvis du for øyeblikket kjører "Hvit januar" og venter på den første slurk av ølen din om noen uker, kan det være lurt å tenke to ganger om det.
Enten du nyter en slurk midt i uken eller venter til helgen, er det lite sannsynlig at du tenker på alle ingrediensene i glasset ditt.
Men ett element - som definitivt vil sette deg av hvis du er vegetarianer eller veganer....er svømmeblæren til fisk.
Også kjent som glasurglass, er formen på kollagen brukt til å gjøre øl mer attraktivt for den drikkeren øl.
Det har blitt brukt i øl siden det 19. århundre og hjelper gjærsedimentet til å bosette seg raskere.
Det skriver The Sun.
Imidlertid havner små partikler av fisk i den siste drikken.
"Isinglass er en tradisjonell finér, et stoff som får gjær til å falle ut av suspensjonen og etterlater ølet klart. Isinglass er avledet fra svømmeblærene til visse tropiske og subtropiske fisk,» forklarer Craft Beer & Brewing.
Ølfavoritter som Corona, Beck's og Budweiser inneholder ikke det fiskeaktige elementet.
Det gjør imidlertid Carling, Foster's og Kronenbourg.
Guinness har elementer av isinglass i seg - men jobber for å gjøre drikken mer veganvennlig.
For tiden selges øl brygget i Australia, Blonde American Lager og Guinness i kegler som passer for alle.
Disse ølene som er veganvennlige:
Stella Artois
Carlsberg
Budweiser
Becks
Grolsch
San Miguel
Corona
Heinkeken
Dissse ølene er ikke vegetariske og veganske venlige:
Guinness
Kronenbourg
Carling Foster's