Mange av oss har for vane å tilsette ekstra salt i måltidene våre når vi setter oss ned for å spise.
Denne kjærligheten til krydder har blitt knyttet til tidlig død.
Ny forskning har vist at de som alltid tilsetter salt i maten har 28 prosent økt risiko for å dø tidlig sammenlignet med de som aldri eller sjelden krydrer maten sin med salt, melder The Mirror.
Studien, som involverte mer enn 500 000 mennesker, beregnet at én ekstra person av hver 100 som tilsetter salt i maten sin, kan dø ung.
Her er hva du trenger å vite om å tilsette for mye salt i maten din.
Vanligvis dør omtrent tre av hver 100 personer i alderen 40 til 69 år for tidlig i den generelle befolkningen.
Men ifølge studien forkortet folk som foretrekker å tilsette ekstra salt i maten livet sitt med flere år.
Studien, publisert i European Heart Journal, avslørte at ved 50-årsalderen ble forventet levealder redusert med 1,5 og 2,28 år for kvinner og menn som tilsatte ekstra salt i maten.
Personer som deltok i studien mellom 2006 og 2010 ble bedt om å angi hvor ofte de tilsatte salt i maten sin, med alternativene aldri eller sjelden, av og til og ofte eller alltid.
Faktorer som alder, kjønn, rase, BMI, røyking, alkoholinntak, fysisk aktivitet, kosthold og medisinske tilstander som diabetes, kreft og hjertesykdom ble også tatt i betraktning.
I løpet av en ni år lang oppfølging ble det registrert omtrent 18 474 for tidlige dødsfall under 75 år.
Ifølge Chloe MacArthur, ledende hjertesykepleier ved British Heart Foundation, fører for mye saltinntak til høyt blodtrykk, som igjen kan føre til økt risiko for hjerteinfarkt og hjerneslag.
Professor Lu Qi fra Tulane University School and Public Health and Tropical Medicine i New Orleans sa:
"Selv en beskjeden reduksjon i saltinntaket ved å tilsette mindre eller ikke noe salt i maten ved bordet vil sannsynligvis føre til betydelige helsefordeler."
Han la til:
"I det vestlige kostholdet står bordsalt for 6 til 20 prosent av det totale saltinntaket, og det gir en unik måte å evaluere sammenhengen mellom vanlig saltinntak og risiko for død."
Høye nivåer av salt kan imidlertid også være tilstede i matvarer, som for eksempel bearbeidet mat, selv uten at vi tilsetter det ekstra.
Forskerne fant at risikoen for tidlig død forbundet med ekstra salt var noe redusert blant personer som spiste mer frukt og grønnsaker.
Professor Qi sa:
"Vi ble ikke overrasket over dette funnet, ettersom frukt og grønnsaker er viktige kilder til kalium, som har beskyttende effekter og er forbundet med lavere risiko for tidlig død."
Han la imidlertid til at det er behov for ytterligere forskning på dette, ettersom denne studien er den første som rapporterer en sammenheng mellom å tilsette salt i mat og dødelighet.