Når du ser effekten, vil du prøve den umiddelbart.
Akkurat nå leser andre
Isdannelse i fryseren er et problem mange kjenner godt. Det stjeler plass, gjør fryseren mindre effektiv og kan gi høyere strømforbruk.
Heldigvis finnes det noen enkle grep som kan redusere problemet betydelig. Det tyske mediet CHIP trekker fram tre husråd som er testet av eksperter – og som kun krever ting de fleste allerede har hjemme.
Først: Tin og tørk fryseren skikkelig
For best effekt bør fryseren være helt fri for gammel is før du forebygger ny. Har det allerede bygget seg opp mye rim, kan du sette inn en bolle med varmt vann for å få fart på tiningen. Når all is er borte, tørker du innsiden grundig.
1. Natron: Enkel løsning som også fjerner lukt
Natron er ikke bare til baking – det kan også bidra til å forebygge is. Etter tining og rengjøring tar du to spiseskjeer natron på en fuktig klut og tørker over innerveggene i fryseren. Natron nøytraliserer dessuten uønsket lukt.
2. Matolje: Et tynt lag som hindrer fukt
Mangler du natron, kan matolje gjøre samme nytte. Drypp noen dråper olje på en fuktig klut og stryk lett over flatene. Oljen legger igjen en tynn film som gjør at fuktighet ikke fester seg like lett – og dermed dannes det mindre is.
Les også
3. Glyserin: Virker lenge og gjør isen lettere å fjerne
Glyserin (fra apotek eller dagligvare) er spesielt effektivt mot rim. Etter rengjøring tørker du over veggene med en klut fuktet i glyserin. Siden glyserin har lavt frysepunkt, tar det lengre tid før is bygger seg opp, og eventuell is blir enklere å løsne.