Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves

10/02/2024 06:55

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.

Putene våre er svært utsatt for svette og støvmidd når vi sover. Men bare å kaste dem i vaskemaskinen uten å gjøre noe annet fjerner ikke den gule fargen, men hva gjør man? Så hvordan rengjør du dem?

Det er noen få triks som er perfekte for å få det gule ut av putene og få dem til å se nye ut igjen.

Vann og sitron

Det første trikset du kan bruke er med en ingrediens vi alle har hjemme: sitroner. Bare kok opp 2,5 liter vann og tilsett ca. 6 glass sitronsaft. Ta så en pute og bløtlegg den i denne blandingen av vann og sitron i ca 2 timer.

Etter 2 timer, vask puten med såpe og vann for å fjerne flekker, skyll og tørk. Hvis du vil, kan du tilsette mer vann slik at puten er helt nedsenket i vann-sitronblandingen.

Bakepulver og eddik

Et annet triks er å bruke to andre ingredienser: natron og eddik. Begge har en antibakteriell effekt og er flinke til å fjerne smuss, flekker og svette.

Hell varmt vann i bollen. Dypp puten og hell i en halv kopp eddik og hell i en halv kopp natron, bland godt. La trekke i 1 time.

Vask deretter puten i vaskemaskinen, velg ganske enkelt vanlig vaskesyklus og tørk puten – gjerne utendørs når du er ferdig.

Sitron og hydrogenperoksid

Sitron er den ubestridte kongen av hjemmetriks. I dette neste trikset kan du bruke det med hydrogenperoksid. Bare hell varmt vann i en bolle og tilsett en halv kopp sitronsaft og en kopp hydrogenperoksid.

Dypp puten i bollen og la den stå i 1 time. Så er det bare å vaske puten i vaskemaskinen for å skylle den. La tørke i solen.

Og voilà, putene er som nye igjen!

Nedenfor kan du se en YouTube-video av de smarte triksene.