Nytt studie bekrefter: Derfor er det en god idé å pynte tidlig til jul

14/11/2017 19:00

Anniken Hauge

Livsstil
Lysslynger, gran og nisser - julepynt finnes i allverdens variasjoner og nå fastslår et nytt studie hvorfor det er fornuftigt å pynte tidlig til jul i år.

En diskusjon som virkelig skaper debatt og som hver jul diskuteres i både medier og mellom folk på gaten, er diskusjonen om når det er i orden å dekorere huset sitt med julepynt - og i så fall hvor mye pynt som er akseptabelt. 

Noen mener kanskje at startskuddet allerede går kort tid etter halloween, mens andre først pynter til jul når kalenderen sier 1. desember. Men det er faktisk ikke dumt å begynne pyntingen tidlig i år.

Ifølge flere psykologer er folk som pynter til jul tidlig lykkeligere enn de som venter:

- I en verden full av stress og jag, har folk behov for ting som gjør de lykkelige. Julepynt og dekorasjoner fungerer som et medium til sterke og lykkelige barndomsminner for mange. Pynter du derfor til jul tidlig, vil både lykkefølelse, humør og positive forventninger forsterkes, forteller den britiske psykologen Steve McKeown til Unilad.

Julelysene har også en ytterligere funksjon - de uttrykker både en vennlig og imøtekommende stemningen overfor naboerne. Det bekrefter et nytt studie. 

I undersøkelsen blev deltakerne bedt om å vurdere hus med og uten julepynt. De husene som var pyntet med lys og dekorasjoner, ble beskrevet som mer vennlige og imøtekommende enn du som ikke var pyntet.

Er du stor tilhenger av blinkende julelys, tyder i hvert fall denne studien på at du er et lykkelig menneske. Unnskyldningen for å pynte tidlig til jul er herved funnet.

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.