Kokken avslører det smarte trikset hun bruker for å nyte en stressfri juledag – og det reduserer tiden som brukes på kjøkkenet til å forberede grønnsaker.
Akkurat nå leser andre
Ingen vil bruke julen på å løpe rundt på kjøkkenet – men de fleste vil heller ikke gi avkall på en deilig julemiddag. Fra å forberede kjøttet til å perfeksjonere grønnsakene, er mye som skal gjøres.
Heldigvis er det et enkelt tips familier kan følge for å sikre en stressfri dag – og spare tid på matlaging. Du må bare huske å forberede potetene litt på forhånd.
Heldigvis vil den ekstra innsatsen være verdt det på den store dagen. Ikke bare reduserer det geniale hacket tiden du bruker på å vente på perfekt sprø poteter – de gylne potetene vil sannsynligvis bli enda mer smakfulle enn om du tilberedte dem på én gang.
Det geniale hacket ble delt med TikTok av @deliciousandreal. «Planleggingsekspert» Claire gleder regelmessig seere ved å dele smarte tips og triks i videoene hennes, og dette klippet var ikke annerledes. Videoen hennes som forklarer hvordan du kan nyte en «stressfri julemiddag» fikk 500 000 visninger og hundrevis av kommentarer.
I det populære klippet anbefalte hun familier «koke potetene dine og fryse dem ned.» Skrell, hakk, la det koke, tilsett mel og olje, avkjøl, frys. Varm oljen og stek fra frossen – 20 minutter på høy; snu, reduser varmen og stek i ytterligere 40 minutter,» instruerte hun.
Dessuten kan du bruke en lignende metode for å tilberede de andre grønnsakene dine. I en oppfølgingsvideo som demonstrerte hvordan man tilbereder forskjellige grønnsaker, avslørte måltidsplanleggeren: «Jeg lager pastinakk og gulrøtter også! Kok opp, ru, avkjøl og frys. Varm litt olje i ovnen (du kan tilsette litt honning); tilsett de frosne grønnsakene og stek.»
Forbløffet over klippene, mente noen seere hacket hørtes for godt ut til å være sant. Men kommentatorer som har prøvd trikset var raske til å sette rekorden rett. Ett svar lød: «Sendte akkurat min ettermiddag med dette og gulrøtter og pastinakk, sparer så mye tid juledag ute i fryseren og i ovnen.»
I mellomtiden sa en annen TikToker: «Alltid bedre når de er kjøligere, tørker dem ut så de blir sprøere!»
En annen person spurte: «Hvor lang tid tar de å tine? surt det er samme tid,» svarte Claire: «Jeg koker dem fra frossen. Og for meg handler det om å slippe å skrelle osv på juledagen.»
Andre kommentatorer berømmet: «Glimrende idé takk,» og noen sa: «Det fungerer bra, nydelige sprø poteter.»