Teknikken stammer fra 1700-tallet!
Akkurat nå leser andre
Når du kjøper frukt, velger du de modneste og saftigste – men i løpet av få dager kan de bli betydelig dårligere, noe som ofte betyr at de ender opp med å bli kastet.
Men uten riktig oppbevaring kan epler fort råtne, og det viser seg at folk på 1700-tallet oppfant det perfekte trikset for å holde dem friske – vi har bare ikke utnyttet det før nå.
Kvinnen hevder til og med at epler kan holde seg saftige og sprø i flere måneder. På YouTube delte kvinnen bak «The Acadian Garden & Apothecary» hva hun hadde funnet ut fungerte (videoen kan sees nederst i artikkelen).
Kvalitet
«En fantastisk måte å holde mat fersk på uten koking, tørking eller nedkjøling», står det i videobeskrivelsen. For å bevare et appetittvekkende eple må det være et «perfekt» eple – fritt for blåe merker og insektskader – og stilken må også være intakt.
Trikset fungerer best med ferske epler plukket fra en frukthage, i stedet for kjøpte epler, som kan ha blitt sprayet med kjemikalier som påvirker modningsprosessen.
Lagring
Les også
Den bør pakkes inn i et tørt materiale som slipper inn luft, for eksempel sagflis, korn, sand eller avispapir.
Oppbevar den deretter på et kjølig og tørt sted, unna poteter, da de produserer en gass som får eplene til å modnes.
Å pakke epler inn enkeltvis i avispapir bidrar til å forhindre at ett dårlig eple ødelegger de andre.
Hvis et av eplene blir dårlig, vil etylenet som frigjøres påvirke de andre eplene rundt det – noe som betyr at eplene dine vil holde seg kortere enn du forventet.
Reaksjoner
En person kommenterte videoen og innrømmet at de hadde oppbevart ting «feil», og skrev: «Jeg har oppbevart produktene mine helt feil. Ikke så mye for holdbarhetens skyld, men bare generelt.»
Les også
Takk for de små tipsene om hvordan man skal stelle epler – jeg vil kanskje ikke at mine skal vare i fem måneder, men i det minste vil det være nok lenger enn en uke.
Kilde: Mirror