Spis jordbær hver dag: Slik påvirker det kroppen din

04/09/2023 09:30

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Jordbær kan mer enn bare å smake godt.

Den absolutte sommerfavoritten til danskene anses å være jordbær.

Den uendelig populære frukten finner veien til danskernes mager på forskjellige måter. Mens noen liker nyplukket rett fra hagen, velger andre å spise jordbær i form av kompott, syltetøy eller andre kreative varianter.

I tillegg til den forfriskende og delikate smaken, har jordbær også flere fordelaktige egenskaper som kan ha en positiv innvirkning på helsen din.

Det kommer frem i en artikkel i City Magazine.

Fordeler med å inkludere jordbær i kostholdet

Generelt er bær kjent for innholdet av fiber, essensielle næringsstoffer, folsyre, vitamin C og kalium.

I tillegg kan du også finne små mengder jern, kobber, magnesium, fosfor, selen og vitamin B, K og E i jordbær.

Faktisk går ernæringseksperter så langt som å anbefale å inkorporere jordbær i det daglige kostholdet på grunn av deres høye antioksidantinnhold.

En studie publisert i Journal of Molecular Sciences viser at vitamin C kan ha en positiv effekt på kardiovaskulærsystemet. Dette forsterker viktigheten av å konsumere mat rik på vitamin C, inkludert jordbær.

Flere andre studier har vist tilstedeværelsen av gunstige antiinflammatoriske stoffer i denne populære typen bær. Disse stoffene kan dempe prosessene som fører til leddgikt.

Hvis du opplever kortsiktige hukommelsesproblemer, kan det også være en klok idé å inkludere jordbær i ditt daglige kosthold.

I tillegg antas det at jordbær kan bidra til både fettforbrenning og opprettholde ungdommelig hud. Dette indikerer at daglig forbruk av jordbær kan være nøkkelen til en ungdommelig utstråling.

Både flavonoider og antioksidanter er rikelig til stede i danskernes favorittbær, og dette kan ytterligere støtte ditt velvære og fremme en sunn kroppstilstand.