Forside MAT Eksperter slår fast: Du har tint frossen mat feil hele...

Eksperter slår fast: Du har tint frossen mat feil hele livet

Eksperter slår fast: Du har tint frossen mat feil hele livet
Foto: Shutterstock

Du tror kanskje du vet hvordan man tiner mat – men ifølge ekspertene gjør de fleste av oss samme grunnleggende feil.

Akkurat nå leser andre

Hvem har vel ikke tatt en pakke frossent kjøtt ut av fryseren om morgenen og lagt den i kjøleskapet, for så å komme hjem til en tint pakke som er klar for stekepanna eller gryta til dagens middag?

Og når man har ekstra dårlig tid, har nok de fleste også kjørt de frosne matvarene en runde i mikrobølgeovnen.

«Pakk den frosne maten godt inn i plast, og bruk kaldt vann direkte fra springen. Da går opptiningen mye raskere, fordi vann leder varme bedre. Og smaken blir faktisk også bedre», sier Susanne Ekstedt ved svenske SP Tekniska Forskningsinstitut i Göteborg.

Hun påpeker at dette egentlig er den raskeste og sunneste måten å tine mat på, og ifølge Ekstedt er det stort sett bare matindustrien som kjenner til dette trikset – ikke vanlige forbrukere.

Så hvis du trenger å få tint maten fort, er det best å bruke vann. Det gjelder både kjøtt, fisk og grønnsaker.

Les også

Når du skal tine mat, er det viktig å unngå iskrystaller, noe som lett kan oppstå i kjøleskapet. Disse kan nemlig skade cellene i maten og endre både konsistens og smak.

Les mer om dryaged her.

Ads by MGDK