4 måneder etter Titan-ubåtulykken: Nå er det skremmende nyheter

13/10/2023 14:00

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Et grusomt funn er gjort flere måneder etter implosjonen.

Fire måneder etter at Titan-ubåten imploderte i sitt vågale dykk inn i Titanic, har kystvakten funnet mistenkte menneskelige levninger ved vraket, og kastet en ny skygge over tragedien og reiser spørsmål om hva som bør gjøres med dem.

Det skriver The Mirror.

Titan-ubåten var på et oppdagelsesoppdrag med den høye ambisjonen om å dykke til Atlanterhavets dypeste dyp og inspisere det berømte Titanic-vraket.

Et oppdrag som tragisk endte med implosjonen og tapet av liv, inkludert Hamish Harding, Shahzada Dawood, sønnen Suleman, oppdagelsesreisende Paul-Henri Nargeole og Stockton Rush, administrerende direktør i OceanGate.

Forrige onsdag fullførte kystvakten et bergingsoppdrag, og løftet de siste delene av Titan-ubåten fra havets dyp. I prosessen ble det også funnet mistenkte menneskelige levninger som nå analyseres av amerikanske leger.

Denne oppdagelsen reiser spørsmål om hvordan man skal håndtere disse restene som nå hviler dypt på havbunnen. Noen argumenterer for at de bør stå i fred, sammen med Titanic-passasjerene som sank i 1912.

Kaptein John Noble uttalte tidligere i år at kostnadene for å hente dem ville være astronomiske og at de nå hviler på tusenvis av Titanic-ofre.

På den annen side er det de som argumenterer for at en nærmere etterforskning og rettsmedisinske tester bør gjøres for å fastslå årsaken til Titan-ubåtimplosjonen og unngå lignende ulykker i fremtiden.

Kystvakten og internasjonale etterforskningsbyråer planlegger nå en felles gjennomgang av bevisene for å bestemme neste skritt.

Samtidig fortsetter Sjøfartsstyrelsen sine analyser og vitneavhør i forkant av en offentlig høring om tragedien.