FBI advarer: Kriminelle har ny metode for å kidnappe barn og unge

09/11/2022 07:32

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Kriminelle har en ny metode for å kidnappe barn, forteller FBI.

– Det har påvirket skolelivet mitt, vennene mine, familien min, sier en 15 år gammel jente som ble utsatt for et bortføringsforsøk i 2019, ifølge New York Post.

– Det har hatt en så negativ innvirkning på meg. Overalt hvor jeg går, føler jeg meg redd fordi jeg er så mye mer oppmerksom på omgivelsene mine nå.

Tenåringen sa at hun ofte hadde brukt samkjøringstjenester i New York-området, men sommeren 2019 plukket en Uber-sjåfør henne opp og prøvde å bortføre henne.

Nassau County District Attorney's Office sa den gang at sjåføren prøvde å tvinge henne til å gå hjem med ham "der han hadde til hensikt å seksuelt overgrep henne."

Nå advarer FBI om at det er i ferd med å bli en «trend» og oppfordrer folk til å følge med.

«Siden begynnelsen av COVID-19-pandemien har myndighetene mottatt en rekke rapporter om bildelingstjenester som har blitt brukt til å legge til rette for barnebortføring,» sa FBI i forrige måned i Ptil.

Så dette er tjenester som Uber og Lyft, hvor folk enkelt kan registrere seg, for å være sjåfører, hvor det har vært tilfeller av forsøk på bortføring, og det er derfor FBI gjør denne samtalen.

FBI pekte spesielt på en hendelse i år der en 16 år gammel gutt fra Texas som ba om en Uber-tur ble bortført. Tenåringen hadde bestilt en Uber for en tur på rundt 20 kilometer i april og ble angivelig tilbudt noe å drikke under turen. Gutten våknet senere samme dag i et hjem 50 kilometer unna målet. Han flyktet fra eiendommen til et nærliggende hjem og varslet myndighetene.

Bildelingstjenester har eksplodert i popularitet det siste tiåret. Selv om Uber og Lyft forbyr personer under 18 år å ha egne kontoer eller å kjøre biler uten verge, kommer noen fortsatt rundt reglene ved å bruke en voksens konto.

Læs også:

Svært få vet: Dette betyr fargen på kjøkkensvampen Ikke mange er klar over at farge faktisk har en betydning.
Hudlege advarer: Ny hårtrend kan gi livslange konsekvenser Sommerens hårtrend er oppkalt etter skandinaviske kvinner, men du må vurdere hva du gjør med hodebunnen, sier en hudlege.