Gjennombrudd: Her har apekopper spredt seg fra

02/06/2022 08:41

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Britiske helsemyndigheter har nå fått styr på hvor apekopper-viruset, som nylig har spredt seg i Europa, kommer fra.

Det er ikke mange uker siden Storbritannia kunngjorde at de hadde registrert et tilfelle av infeksjon av det sjeldne apekopper-viruset, som normalt først og fremst finnes blant aper og gnagere i Afrika.

Viruset har vært i utbrudd i ulike afrikanske land før, og noen ganger har det også vært mindre utbrudd i land på andre kontinenter, men denne gangen er det annerledes og mer bekymringsfullt.

Viruset har på mystisk vis spredt seg på omtrent samme tid i mange forskjellige land utenfor Afrika.

Storbritannia var det første landet som oppdaget viruset, men det tok ikke lang tid før Spania, Portugal, Canada og USA også registrerte tilfeller.

Siden da har viruset også spredt seg til blant annet Australia, Danmark, Norge og Sverige, uten at noe vet nøyaktig hvor utbruddet startet, men helsemyndighetene i Storbritannia har nå kommet et skritt nærmere å finne ut av det.

De har avslørt hvor de fleste tilfeller av infeksjon i Storbritannia - som var det første landet utenfor Afrika med et tilfelle av infeksjon - stammer fra.

Det skriver The Sun rapporterer

I skrivende stund har vårt naboland i vest opplevd 190 registrerte tilfeller av det sjeldne viruset, og hele 86 prosent av disse stammer fra en og samme by; Nemlig London.

Den britiske hovedstaden har dermed opplevd 132 tilfeller, som er det største antallet saker for en by.

I tillegg til London er sørøst-England også ansvarlig for sin del - nemlig 10 prosent.

De resterende fire prosentene av sakene kommer fra andre deler av England, akkurat som Skottland har registrert fire, Wales har registrert en og Nord-Irland har registrert to.