Instagram og Facebook: Kan nå få avgift

03/10/2023 16:30

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kan bli dyrt med Facebook og Instagram.

Meta vurderer å introdusere annonsefrie versjoner av Facebook og Instagram for mobiltelefoner i EU for rundt 13 euro per måned.

Meta har lagt fram forslag for tilsynsmyndigheter i EU. Det skriver Wall Street Journal. Avgiften vil bli gjeldende om noe noen måneder.

Denne avgiften gjelder brukere som ikke tillater Meta å kartlegge sin digitale aktivitet og vise målrettede annonser. Forslaget er et svar på nye EU-regler som krever at brukere samtykker til datainnsamling.

Denne planen koster rundt 13 euro (148 norske kroner) for å opprette en annonsefri Instagram- eller Facebook-konto på telefonen, og rundt 10 euro (114 norske kroner) for en konto på PC-en.

I juli avgjorde EU-domstolen at Meta ikke kunne bruke data fra eksterne nettsteder til å samle inn data om brukere på sin plattform uten deres samtykke.

Tidligere i år påla Irlands datatilsyn Meta å betale €390 millioner for brudd på EUs personvernlovgivning.

Læs også:

Derfor bør du spise det hvite «rusket» på klementinen Vi alle elsker frukten for sin friske duft, søte smak og at den er så enkel å skrelle. Men det er faktisk det hvite «rusket» som skjuler en skattekiste av næringsstoffer.