Iran innrømmer: Sendte droner til Russland måneder før Ukraina-krigen

09/11/2022 09:05

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Iran erkjenner for første gang at de sendte droner til Russland i månedene før invasjonen av Ukraina.

Teheran kunngjorde i dag at de ga et «lite antall» droner til Moskva, der dronene senere ble brukt til å treffe kraftverk og sivil infrastruktur.

Utenriksminister Hossein Amirabdollahian ble sitert av landets offisielle nyhetsbyrå IRNA som sa: "Denne raden fra noen vestlige land som Iran har levert missiler og droner til Russland for å hjelpe krigen i Ukraina. Missildelen er helt feil. Dronedelen er sann, og vi leverte Russland et lite antall droner måneder før Ukraina-krigen."

Iranske tjenestemenn har lenge nektet for å støtte Russland med våpen i krigen mot Ukraina.

Senest i forrige uke kalte Midtøstens FN-ambassadør Amir Saeid påstandene «helt ubegrunnede» og understreket Irans nøytralitet. Det skriver Metro.

Men med blandede meldinger har rapporter antydet at Irans paramilitære revolusjonsgarde har trent russere i hvordan de skal fly dronene.

"Iran verken bekreftet eller avkreftet påstanden," sier en tjenestemann til The New York Times.

Ukraina har rapportert en økning i droneangrep ved bruk av iranskproduserte Shahed-136-droner

Hossein Amirabdollahian ble sitert av IRNA på at Teheran og Kiev ble enige om å diskutere den påståtte bruken av iranske droner, men Ukraina dukket ikke opp for to uker siden.

– Vi ble enige med Ukrainas utenriksminister om å gi oss dokumenter de har om at Russland brukte iranske droner i Ukraina, sier Hossein Amirabdollahian.