Johannes Høsflot Klæbo med trist nyhet: "Vil bli skuffet"

17/01/2023

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Johannes Høsflot Klæbo (26) er en av de beste langrennsløperne i landet.

26-åringen fra Trondheim er mildt sagt imponerende i bakken.

I løpet av karrieren har han vunnet fem OL-gull, seks VM-gull og totalt tre verdenscupseire i langrenn. Klæbo imponerte nylig igjen da han tok seier i Tour de Ski 2023.

– Han er helt unik, Klæbo, og vinner Tour de Ski igjen. Han nærmer seg å være en av de aller største i Tour de Ski-historien nå, fastslo NRKs kommentator Jann Post idet Klæbo passerte målstreken til sin tredje sammenlagtseier i Tour de Ski.

Det neste løpet som står for tur for 26-åringen var NM i Gjøvik 19. januar.

Nå melder han dessverre at han må stå over mesterskapet.

I et pressemelding fra Skiforbundet tirsdag forteller Klæbo at han må stå over.

– Jeg hadde som ambisjon å gå både NM-sprint torsdag og sprint i verdenscupen lørdag i Livigno i Italia. Etter dagens økt må jeg bare innse at kroppen trenger mer tid til restitusjon etter en tøff Tour de Ski. Derfor må jeg prioritere hardt, og det betyr at jeg ikke går NM-sprinten på Gjøvik førstkommende torsdag, sier han.

– Jeg beklager at det er blitt sånn. Og jeg forstår at noen vil bli skuffet over at jeg dropper NM-sprinten, men innimellom må jeg ta vanskelige valg. Jeg håper det er forståelse for det valget jeg har gjort, sier langrennsløperen.

Læs også:

Bestemor 57: Starter med OnlyFans for å betale husleie Viktoria Winslow har slått seg sammen med datteren Zoe for å starte med OnlyFans.
"Farmen kjendis" skaper sterke reaksjoner: Produksjonen bryter loven Årets "Farmen kjendis" har gitt mange dramatiske og minneverdige øyeblikk.