Kim Jong-un svarer på militærøvelser mellom USA og Sør-Korea

07/11/2022 08:51

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Som svar på felles militærøvelser mellom USA og Sør-Korea bestående av hundrevis av krigsfly fra begge sider som iscenesatte falske angrep, viste Nord-Korea bilder av sine siste rakett oppskytninger.

Muligheten for den 3. verdenskrigen vokser hver dag etter at Nord-Korea slo tilbake mot de felles militærøvelsene utført av USA og Sør-Korea, kalt «Vigilant Storm», som de kalte det en «åpen provokasjon og farlig krigsøvelse».

Det skriver Daily Star.

Pyongyang var i stand til å avfyre flere missiler som svar, og sa at responsen vil bestå av «vedvarende, besluttsomme og overveldende praktiske militære tiltak» og beskrev det felles partnerskapet som «militært konfrontasjons hysteri».

Advarselen kommer etter at Nord-Korea avfyrte tre ballistiske missiler, noe som fikk Japan til å oppfordre innbyggerne til å evakuere.

Generalstaben i den koreanske folkehæren, rapportert av det offisielle nyhetsbyrået KCNA, og sa at «Awake Storm»-øvelsene var en «åpen provokasjon med sikte på bevisst å eskalere spenningen» og var krigsøvelser «av en veldig aggressiv karakter mot Nord-Korea».

Det har blitt rapportert at Pyongyangs problemer med fellesøvelsene skyldes svakheten i luftvåpenet, da de mangler moderne jetfly og trente piloter, og dette er en klar sårbarhet for deres militære.

Spenningen mellom Nord-Korea og USA er fortsatt ekstremt høy og kan ha økt etter en advarsel utstedt av det amerikanske forsvarsdepartementet, som sa at det ville ødelegge Kim Jong-uns regime hvis det ville bruke atomvåpen mot Sør-Korea eller andre regionale allierte.

– Ethvert atomangrep mot USA eller dets allierte og partnere, inkludert bruk av ikke-strategiske atomvåpen, er uakseptabelt og vil resultere i slutten på Kim-regimet, sier forsvarsminister Lloyd Austin.