Kvinnen som hevder å være Madeleine McCann er på flukt: Nå går amerikansk politi inn i saken

10/03/2023 13:03

Sofie

Nyheter
Foto: Politifoto
Foto: Politifoto
Den unge kvinnen som hevder å være Madeleine McCann er på flukt fra hjemlandet, noe som har fått amerikansk politi til å gå inn i saken.

21 år gamle Julia Wendell, som hevder å være Madeleine McCann, har flyktet fra hjemlandet Polen til USA.

Dette fordi hun har mottatt en rekke drapstrusler. Dette skriver mediet Daily Star.

Den unge kvinnen gikk viralt på Instagram da hun avslørte at hun selv tror hun er britiske Madeleine McCann, som forsvant under en familieferie i Portugal i 2007. Hun var da 3 år gammel.

Julia hevder at hun ikke husker mye av barndommen og at hun aldri har blitt behandlet som en del av familien av foreldrene og søsknene.

Hun hevder også at hun ble misbrukt av en tysk pedofil som ser ut som en mann som var mistenkt i Maddie-saken. Hun hevder også å ha funnet et bilde av mannen hjemme hos et eldre familiemedlem.

Andre "bevis" hun har lagt frem på at hun er Maddie inkluderer en flekk i det ene øyet som minner om Madeleines. Samtidig hevder hun at hun har hørt moren innrømme at hun har 'tatt' henne.

Nylig har Dr. Fia Johansson, som er privatdetektiv og hjelper Julia, at det ikke har vært mulig å finne sykehusjournaler for Julia i Wroclaw, som er byen hun visstnok vokste opp i, de første fem årene av livet hennes.

Julia har de siste ukene blitt utsatt for massiv kritikk på nettet, noe som har resultert i at hun har slettet Facebook og TikTok, akkurat som Instagramen hennes er fjernet.

Dr. Johansson har sørget for at hun blir ført til et trygt sted i USA etter at hun mottok drapstrusler og meldinger om at det var «en pris på hodet hennes».

Videre er det også folk som har forsøkt å lure Julia ved å utgi seg for å være noen av vennene hennes slik at de kan lokke henne til et hotell.

På onsdag denne uken, Dr. Johansson la ut et bilde på Instagram som viser at hun og Julia er på et trygt sted i California.

Det er også på Instagram at Dr. Johansson har avslørt at hun har vært i kontakt med amerikanske myndigheter, som tar saken «seriøst».

"Vi har offisielt innlevert en rapport til myndighetene om alle truslene som er fremsatt på nettet og dokumenterer hver konto og person som er forbundet med å spre trusler og usannheter angående Julias sak og status," skrev hun.

"Vi har delt alle e-postadresser og sosiale medier-kontoer som har kommunisert direkte med Julia – både med trusler eller forsøk på å lyve om deres tilknytning til familien hennes/Madeleines familie, for å lokke henne til landet deres."

"Som med trusler av denne art, tar amerikansk rettshåndhevelse saken hennes på alvor og ser på all informasjon/kontoer med forsiktighet og dyp bekymring."

«Julia er trygg og hun er glad. Hun vil takke alle som har vist hennes medfølelse, forståelse og støtte siden det hele begynte.»

«At politiet nå er involvert i saken hennes er gode nyheter. Vi vil også dele noen positive oppdateringer snart. Takk alle sammen for omsorgen og positive tanker for Julia!»

Julias familie har avvist påstandene hennes. I følge Dr. Johansson lar også moren og faren blokkere Julias nummer og nekter å få tatt en DNA-test.