Lege fratatt jobben: Omskjærte guttebarn på et lumskt bakrom

25/10/2016 11:00

Anniken Hauge

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Legen skar i skrikende smågutter med defekt utstyr på ekkelt bakrom uten håndvask.

En dansk lege, Said El-Batran, mister nå retten til å utføre omskjæringer av små guttebarn. 

Det skjer etter at den danske 'Styrelsen for Patientsikkerhed' nå treffer avgjørelse, basert på et kontrollbesøk hos en ikke-registrert helsestasjon i Århus i starten av denne måneden, skriver mx.dk

I redegjørelsen fra Sundhedsstyrelsen skrives det slik: 

- Klinikken fremstod uhygienisk med skittent operasjonsbord.. det ble konstatert at det ikke var noen håndvask eller annen form for rennende vann installert. Videre ble det konstatert at du oppbevarte journalmateriale alene på mobiltelefonen din, lyder avgjørelsen. 

 

Legen har en lang rekke klagesaker bak seg
Det er ikke første gang Said El-Batran er i helsemyndighetenes søkelys. Flere steder i Danmark som Esbjerg, Viborg og Kerteminde Kommune, har allerede klaget over legens uforsvarlige praksis.  

Blant annet har flere kommuner anmeldt legen for å foreta omskjæringer i hjemmet, og i visse tilfeller på folks kjøkkenbord, skriver mx.dk. 

Praktiserende lege i Kerteminde, Michael Schmidt, har politianmeldt Said El-Batran to ganger for å operere hans pasienter på denne måten. Seneste var i mars 2015, for omskjæring av en treårig gutt hjemme hos moren. 

- Jeg meldte ham til politi og sosiale myndigheter, da jeg ble kontaktet av en vaktlege. Hun var direkte rystet over det hun hadde sett, etter hun hadde fått inn en omskåret gutt på tre et halvt år som var i sjokk. De hadde møtt opp fire-fem hardbarka menn som holdt sønnen, mens han skrek vilt under omskjæringen som foregikk hjemme hos familien, sier Michael Schmidt.