Medie: Putin rammet av mystisk sykdom - Behandles akutt

13/06/2022 07:49

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Ifølge det britiske medie The Sun skal Putin ha blitt rammet av en mystisk sykdom som har krevd akutt behandling.

Russlands president har angivelig blitt beordret av sine leger til ikke å gjøre noen "langvarige" offentlige opptredener.

Putin skal ha blitt syk mens han snakket med sine militære kommandanter og led av «skarp sykdom, svakhet og svimmelhet» da han reiste seg fra skrivebordet etter en 90 minutters virtuell samtale.

Påstandene dukket opp på General SVR-kanalen på meldingsappen Telegram, som angivelig drives av en Kreml-insider.

Der ble det rapportert at Putin "trengte akutt medisinsk behandling" fra leger. Kanalen sa at denne plutselige "svimmelheten" var den virkelige grunnen til at Putins årlige "Direct Line"-direktesending hadde blitt utsatt uten planer om å planlegge på nytt.

Denne spørsmål-og-svar-økten, mellom Putin og vanlige russere, hadde blitt satt i slutten av juni eller begynnelsen av juli, men nå er det ikke satt noen dato. 

Det skriver TheSun.

– Utsettelsen av spørsmålet med presidenten skyldes Putins ustabile helse. For en uke siden forberedte presidenten seg på å svare på spørsmålene til russiske borgere i slutten av juni-begynnelsen av juli. Men legene hans rådet ham til ikke å gjøre noen lange offentlige opptredener i nær fremtid, sier SVR-generalen.

Den 69 år gamle presidenten dukket imidlertid opp på en offentlig opptreden i Moskva denne torsdagen da han henvendte seg til unge russiske gründere, ingeniører og forskere.

På arrangementet som markerte 350-årsjubileet for Peter den stores fødsel, skrøt Putin bisarrt av at han fulgte i fotsporene til den tidligere russiske tsaren med sin krig i Ukraina.

Peter den store erobret land fra Sverige og erobret havnene i Azov og Østersjøen i en rekke vellykkede kriger tidlig på 1700-tallet.

I sin tale spurte Putin publikum: "Hva gjorde (Peter)? Tok tilbake og forsterket. Det var det han gjorde. Og det virker som om det falt på oss å gå tilbake og forsterke også."

Det var første gang Russlands leder offentlig innrømmet at hans militære mål var å erobre ukrainsk territorium.

 

 

Læs også:

Märtha og Durek trakk tilbake bryllupsinvitasjonen Det kommende ekteparet trakk tilbake bryllupsinvitasjonen.
Ektemannen overrasker kona med drømmekjøkken: Reaksjonen hennes knuser hjertet hans Han hadde gledet seg til å vise kona det nye kjøkkenet som han hadde laget selv mens hun var på ferie.