Slutt med å kjøre over grensen: Ny bro sparer tid og problemer

26/07/2022 10:49

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Elvis Barukcic / Ritzau Scanpix
Foto: Elvis Barukcic / Ritzau Scanpix
En etterlengtet bro åpner i dag.

Nordmenn er kjent som et vandrende folk, og det er ikke mange nordmenn som ikke har prøvd å være på selvkjørende ferie i Europa minst en gang.

Turen for de fleste nordmenn går sørover, og her har Italia, Spania og Frankrike lenge vært populære endelige destinasjoner, men de siste årene har et annet europeisk land sneket seg inn blant favorittene; nemlig Kroatia.

Det østeuropeiske landets lange kystlinje med vakre strender og varmt klima tiltrekker seg tusenvis av dansker hvert år, og mange drar dit med bil.

Spesielt Dubrovnik, som ligger i det sørligste Kroatia, er et populært feriemål, men mange har sannsynligvis mislikt det faktum at du må gå gjennom Bosnia-Hercegovina for å nå Dubrovnik.

Dette er litt mer komplisert og tidkrevende, da Bosnia ikke er medlem av EU.

Dette betyr at grensekontrollene er mer omfattende og tidkrevende, men nå trenger du ikke lenger å forlate EU når du kjører til Dubrovnik.

Foto: Google Maps

Tirsdag åpner den etterlengtede, 2,4 kilometer lange broen som skal forbinde Kroatia.

Det skriver AFP ifølge TV 2.

Landet er vanligvis delt inn i en hoveddel og en liten sørlig del av Bosnia-Hercegovina, men nå har de to delene av landet blitt forent av en bro, noe som betyr at du kan krysse landet uten å krysse den bosniske grensen.