Petter Northug kommer med avsløringer om privatlivet

24/10/2023 11:00

redaktion

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nå kommer han med avsløringer.

I boken «Trønderske idrettshelter: Med humor som drivstoff» avslører Petter Northug sitt privatliv. Adressa omtalte boka, skrevet av Tor Asle Kleveland.

Northug gir et dypdykk i damelivet etter å ha blitt VM-konge i Holmenkollen i 2011.

- Det var fri flyt på damer etter 2011. Jeg var singel og sportslig mett på livet. Sportslig var jeg mentalt ferdig etter VM i Oslo i 2011. Så jeg ble mer nysgjerrig på det sosiale livet. Jeg fikk fri tilgang til alt som var mulig liksom. Og det var jo det jeg ville ha, forklarer han i boka, gjengitt hos Adressa.

Northugs privatliv har vært snakket om i lang tid, men den norske skikongen har aldri vært så åpen om hva som skjedde i offentligheten.

Samtidig slet han med treningsmotivasjonen, men boken avslører at den ikke-idrettslige motivasjonen var på topp:

- Selv om jeg var langrennsløper og prøvde å være seriøs og komme meg inn i den bobla som jeg var i før 2011 så ble det ikke det samme. Det førte med seg noe negativt. Det tok på en måte energi også da jeg skulle ut å møte damer hver helg. Men da jeg hadde holdt på med det i to år og fått rast meg ferdig, så ble jo det etter hvert kjedelig, forklarer TV 2-eksperten.

Til tross for år hvor 37-åringen slet med atletisk motivasjon, kom Northug virkelig tilbake til topp form i 2015. Verdensmesterskapet i Falun avsluttet noen av de beste dagene i karrieren og tok med seg fire gull.

Dagbladet var mandag kveld i kontakt med Petter Northug, men han hadde ikke annet å legge til enn at Dagbladets spørsmål var dårlige.

Forfatteren av boken, Tor Asle Kleveland, avslører at de måtte holde igjen detaljer etter å ha snakket med Northug:

- Vi hadde en fornøyelig time sammen der han bydde på. Petter beskriver godt hvordan han brukte humoren og lekenheten til å skape glede for seg selv og dra nytte av det for å prestere i skisporet, sier forfatteren til Adressa.