Prinsessen vekker oppsikt: Strider mot Kongehusets prinsipper

03/02/2023 13:27

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Prinsesse Marie gjør som grev Nikolai, og bryter med kongefamiliens prinsipper.

De danske kongelige lederne har vært i opprør den siste tiden.

Det var i september 2022 at den danske dronning Margrethe bestemte seg for å fjerne fyrstetitlene fra sine fire barnebarn. Prins Nikolai ble grev Nikolai, prins Felix ble grev Felix, prins Henrik ble grev Henrik og Athene ble grevinne Athene.

Dronningens beslutning skapte overskrifter over hele verden, og det var absolutt noe prins Joachim og prinsesse Marie var ekstremt misfornøyde med.

Prins Joachim har tidligere sagt til BT at barna hans følte seg «straffet» og at han bare hadde fått fem dager på seg til å fortelle dem om den kontroversielle avgjørelsen.

På spørsmål om hvorfor de trodde avgjørelsen var tatt, sa prinsesse Marie: "Det er et godt spørsmål. Jeg synes ikke det er moteriktig å ha noen skadde barn.»

"Virkeligheten må fortsatt være: enten du moderniserer eller slanker deg, må det gjøres på en skikkelig måte. Det handler om barn. Anstendighet og barn. Det er en veldig tung sak,» sier prins Joachim.

Og nå er det indikasjoner på at den ene siden av familien er engasjert i et lite opprør mot dronningen.

I går kom det frem at grev Nikolai hadde fått en privat Instagram-konto. Han går under navnet nikolaitildanmark og har i skrivende stund 15,1 tusen følgere.

Nå har bonusmoren gjort susen for ham, hun er nå også å finne på Instagram - med sin helt egen profil. Hun kan bli funnet ved å skrive marie_cavallier.

Profilen har 330 følgere og 354 innlegg, så noe kan tyde på at hun ikke er helt ny på Instagram.