Russland truer Norge

02/11/22 11:04

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
«Enhver uvennlig handling vil bli møtt med et passende svar».

Onsdag formiddag avholdt talsperson Marija Zakharova for Russlands utenriksdepartement en pressekonferanse. Der tok hun for seg Norges beslutning om å høyne Forsvarets beredskapsnivå, før hun truet Norge med at «enhver uvennlig handling vil bli møtt med et passende svar». Det skriver Dagbladet. 

- Vi la merke til at Norge skjerpet Forsvarets beredskap 1. november. Det ville ikke ha brydd oss, hadde det ikke vært for én ting: De uttalte at dette grepet skyldes Russlands handlinger, som de mener at har forårsaket denne farlige situasjonen. Nei, dette skyldes ikke våre handlinger, det skyldes deres handlinger – dere i Vesten.

- Dere er en del av en annen allianse og en annen union enn oss. Det er dere som har destabilisert det europeiske kontinentet, og dere har gjort dette i mange år.

Talspersonen gjentar at Russland mener at det er Vestens handlinger som har ledet til den nåværende sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa. Dette på tross av at det var Russland som invaderte Ukraina i februar. Deretter henvender hun seg til Norge igjen, og gjengis på følgende måte:

Talsperson Zakharova mener at utviklingen i Arktis kan ødelegge forholdet mellom Russland og Norge. 

- Det er også verdt å nevne at Oslo har økt sin militære tilstedeværelse i områder som grenser til Russland. Til tross for at Norge sier at de ikke truer noen, har de på permanent basis opprettet utenlandske militærbaser, samt anskaffet moderne utstyr.

- Oslo er blant de som mest aktivt støtter Natos involvering i Arktis. Vi opplever situasjonen nær våre landegrenser som en villet og destruktiv utvikling mot eskalering og forhøyet spenning i den Euro-Arktiske regionen, som til sjuende og sist vil ødelegge forholdet mellom Russland og Norge.

- Dette er ikke opp til oss. Russland har alltid vært åpen for å opprettholde en ærlig og gjensidig respektfull dialog. Men enhver uvennlig handling vil bli møtt med et passende svar.

En ung kvinne innså den forferdelige sannheten da hun så ned på undertøyet sitt.
Tre bestevenner gjorde et lite klassisk dørtriks, men det hele endte tragisk da de valgte feil hus å gjøre det på.