Vil gjøre TikTok forbudt

02/02/2023 08:16

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Kinesiske sosialtjenester må forbys.

Mike Gallagher, medlem av Representantenes hus for det republikanske partiet, har lenge ønsket å forby det sosiale mediet TikTok i USA.

"Det har heller ikke endret seg etter et møte med representanter for sosiale medier," sa republikanernes talsmann Jordan Dunn onsdag.

Gallagher leder husets spesialkomité for kinesiske anliggender. TikTok er kinesisk eid og har blitt anklaget for å overlevere data om amerikanske brukere til den kinesiske regjeringen.

Republikaneren møtte onsdag TikToks fungerende sikkerhetssjef for amerikanske brukerdata.

Dunn sier at Mike Gallagher "satte pris på møtet deres, men fant argumentene deres lite overbevisende".

USAs president Joe Biden signerte nylig en lov som forbyr tjenestemenn å installere appen på mobiltelefonene sine.

Det ble også ulovlig å bruke appen i Representantenes hus og Senatet, som er de to kamrene som utgjør USAs lovgivende forsamling, Kongressen.

Men TikTok må forbys over hele USA, sa Mike Gallagher og kalte appen "digital fentanyl", et farlig og vanedannende stoff.

– Det er ekstremt avhengighetsskapende og ødeleggende, og vi ser nå urovekkende statistikk om den etsende effekten med konstant bruk av sosiale medier, spesielt for unge menn og kvinner her i USA, sier han til NBC.

"Vi må spørre oss selv om vi vil at Det kinesiske kommunistpartiet skal kontrollere det som er i ferd med å bli det mektigste medieselskapet her i USA," sa han.

ByteDance, det kinesiske selskapet som eier TikTok, har gjentatte ganger benektet at den kinesiske regjeringen har noen innflytelse på ByteDances satsing.

Læs også:

6 stjernetegn som ALDRI bør flytte sammen Det er ikke alle som har problemer med å bo under samme tak. Men disse seks stjernetegnene bør under ingen omstendigheter flytte sammen.