Derfor bør du alltid ta sukker på kjøttet ditt

27/10/2022 09:39

Emma Sletta

Oppskrifter
Det høres kanskje rart ut, men det er faktisk en god mening med det.

Du vet alt om å krydre kjøttet ditt med salt og pepper før du tilbereder det. Du er godt klar over at en god krydring nå betyr at du må krydre mindre senere, da saltet vil trenge inn i kjøttet og la dets naturlige smak komme bedre frem.

Men visste du at det er en annen ingrediens som gjemmer seg på kjøkkenet ditt som kan ta krydderspillet ditt til neste nivå? Det fungerer med hvilket som helst kjøtt, tilpasser seg enhver smakprofil, og litt går langt.  

Det er selvfølgelig sukker.

Å få den perfekte brune skorpen på sidene av biffen eller svinekoteletten kan være et kjærlighetsarbeid. Det tar tid før den herlige brune skorpen dannes, og enhver krydring eller kikking kaster prosessen ut av kurs.

Men med litt sukker drysset over kjøttet ditt før det treffer pannen, er det en mye raskere vei til fargen du håper på å oppnå. Sukkeret karamelliseres i varmen, og skaper lett en brun skorpe som du ellers kunne ha måttet vente dobbelt så lenge på.

Det skriver Bon Appetit.

Men vær oppmerksom, for i løpet av ingen tid risikerer du å overkoke innsiden av kjøttet. Så hold godt øye med varmen og ikke bruk mer enn en liten klype sukker.

Sukkeret begynner å jobbe med kjøttet ditt lenge før det treffer pannen. Det hjelper å holde kjøttet mørt, spesielt jo lenger du lar det sitte før tilberedning, men selv med en mye kortere hviletid enn normalt.