Fremtiden nærmer seg: Flere atomreaktorer holder stort flyhotell i luften

28/06/2022 12:39

Emma Sletta

Reiser
Foto: YouTube / Hashem Al Ghaili
Foto: YouTube / Hashem Al Ghaili
5000 mennesker er planlagt å kunne bo på et flygende hotell, som, takket være kjernekraft, aldri trenger å lande.

Hashem Al-Ghaili, en molekylærbiolog og videospillutvikler, har designet et såkalt "Sky Cruise", som er en fusjon mellom et fly og et hotell.

Nærmere bestemt vil konseptet fungere som et slags flygende cruiseskip, hvor 5000 gjester vil kunne leve, spise, bade og leve.

Det skriver Ladbible.

Om bord på det enorme flyet, som vil bli kontrollert av kunstig intelligens og derfor ikke har noen piloter, i tillegg til hotellrom for 5000 gjester, vil det også være restauranter, bassenger, treningsstudioer, teatre, butikker og mye mer, men likevel, ifølge mannen bak det, vil det aldri være nødvendig å lande.

Al-Ghaili, som kaller prosjektet 'fremtiden for transport', har forklart at 20 små atomkraftverk om bord i flyet vil drive motorene slik at det aldri trenger å lande for å fylle drivstoff.

På samme måte må reparasjoner utføres mens flyet er i luften, og passasjerer må transporteres til og fra flyet ved hjelp av mindre fly som lander på bakken.

Foto: YouTube / Hashem Al Ghaili

Ifølge idémannen vil for eksempel flyet være det 'perfekte bryllupsstedet', men det er også mange andre alternativer i ideen, som ikke er satt ennå.

En demonstrasjon av flyet er delt på YouTube. Se den nedenfor (artikkelen fortsetter under videoen):

I kommentarfeltet har flere påpekt at Al-Ghailis idé kanskje ikke er så god som han tror.

"God idé å sette atomreaktorer i noe som kan bryte og falle fra himmelen", har man skrevet ironisk.

En annen skrev også: "Jeg føler at det er her alle de rike kommer til å gjemme seg under apokalypsen mens de bare flyr rundt resten av verden mens alle andre kjemper mot hverandre i ekte 'Mad Max' -stil."

 

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.