Fremtiden nærmer seg: Flere atomreaktorer holder stort flyhotell i luften

28/06/2022

Emma Sletta

Reiser
Foto: YouTube / Hashem Al Ghaili
Foto: YouTube / Hashem Al Ghaili
5000 mennesker er planlagt å kunne bo på et flygende hotell, som, takket være kjernekraft, aldri trenger å lande.

Hashem Al-Ghaili, en molekylærbiolog og videospillutvikler, har designet et såkalt "Sky Cruise", som er en fusjon mellom et fly og et hotell.

Nærmere bestemt vil konseptet fungere som et slags flygende cruiseskip, hvor 5000 gjester vil kunne leve, spise, bade og leve.

Det skriver Ladbible.

Om bord på det enorme flyet, som vil bli kontrollert av kunstig intelligens og derfor ikke har noen piloter, i tillegg til hotellrom for 5000 gjester, vil det også være restauranter, bassenger, treningsstudioer, teatre, butikker og mye mer, men likevel, ifølge mannen bak det, vil det aldri være nødvendig å lande.

Al-Ghaili, som kaller prosjektet 'fremtiden for transport', har forklart at 20 små atomkraftverk om bord i flyet vil drive motorene slik at det aldri trenger å lande for å fylle drivstoff.

På samme måte må reparasjoner utføres mens flyet er i luften, og passasjerer må transporteres til og fra flyet ved hjelp av mindre fly som lander på bakken.

Foto: YouTube / Hashem Al Ghaili

Ifølge idémannen vil for eksempel flyet være det 'perfekte bryllupsstedet', men det er også mange andre alternativer i ideen, som ikke er satt ennå.

En demonstrasjon av flyet er delt på YouTube. Se den nedenfor (artikkelen fortsetter under videoen):

I kommentarfeltet har flere påpekt at Al-Ghailis idé kanskje ikke er så god som han tror.

"God idé å sette atomreaktorer i noe som kan bryte og falle fra himmelen", har man skrevet ironisk.

En annen skrev også: "Jeg føler at det er her alle de rike kommer til å gjemme seg under apokalypsen mens de bare flyr rundt resten av verden mens alle andre kjemper mot hverandre i ekte 'Mad Max' -stil."

 

 

Læs også:

Atle Antonsen gjør comeback Det bekrefter Warner Bros. Discovery.
Rengjøringsekspert: Slik blir du kvitt bananfluer De fleste av oss hater bananfluer. En ekspert deler en måte å vinke farvel til dem på.