Glem Spania og Tyrkia: Billig og vakkert land blir stadig mer populært reisemål

18/02/2024 07:00

Emma Sletta

Reiser
Foto: Shutterstock.com
Destinasjonen har fått økt oppmerksomhet de siste årene.

Reisefeberen må sies å være tilbake på topp, etter noen år med usikkerhet rundt Covid. Hvert år drar tusenvis av nordmenn til populære feriemål som Costa Del Sol, Gardasjøen og Alanya, men et nytt, billig feriemål har fått utrolig mye popularitet nylig.

Albania er i ferd med å bli en av de mest ettertraktede destinasjonene blant europeiske turister, og det ser ut til at landet vil bli sommerens store hit. Med sitt turkise vann og paradisiske natur tilbyr Albania en unik kombinasjon av skjønnhet og overkommelig pris som tiltrekker seg flere og flere mennesker hvert år.

Det skriver turystyka.

Albania ble inkludert i programmene til reisebyråer for flere år siden, og det ser ut til at interessen for landet har vokst jevnt, delvis takket være nye flyruter og en utvidelse av hotelltilbudet.

Prisene i Albania står i sterk kontrast til de mer etablerte turistmålene som Hellas og Spania. For eksempel kan en pita nytes for så lite som 14 kroner, mens en pizza eller fisk med tilbehør som salat og pommes frites kan koste i størrelsesorden 45 kroner. En kopp kaffe er tilgjengelig for så lite som 7,5 kroner, og en øl koster mellom 10 og 20 kroner.

Disse tiltalende prisene har gitt Albania kallenavn som "Kroatias billigere søster" og "de billige europeiske Maldivene".

Ryanair er blant flyselskapene som nylig har lagt Albania til sine destinasjoner, noe som lover godt for landets turisme.

"Ryanair ønsker å sikre en radikal og bærekraftig utvikling av turisme i Albania," sa Michael O'Leary, administrerende direktør i Ryanair, og antydet en lys fremtid for landets reiselivsindustri.

For dansker og andre europeere blir Albania stadig mer attraktivt, ikke bare på grunn av de lave prisene, men også på grunn av det vakre klimaet, de vakre strendene og den relativt korte flytiden på noen timer. Landet tilbyr en rekke strender langs Adriaterhavskysten og Det joniske hav, fra sandstrendene på den albanske rivieraen til de mer steinete kystene.

Vlore, et populært feriested der vannet fra begge hav møtes, tilbyr en perfekt blanding av sandstrender og steinete strender.

Selv om det er muligheter for både kjør-selv- og flyreiser i reisebyråenes tilbud, foretrekker mange turister flyet til Albania, et land som lover en uforglemmelig ferieopplevelse til en brøkdel av prisen sammenlignet med mer kjente destinasjoner.