På dette tidspunktet sparer du mest penger på flybilletten din

19/08/2023 21:30

Emma Sletta

Reiser
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er flere ting du kan gjøre for å spare penger på flyreisen.

Sommerferien fortsetter å løpe, men likevel har danskene allerede begynt å lete etter muligheter for høstferien, ifølge data fra Momondo, ifølge en rapport i avisen.

Sammenlignet med juli i fjor har etterspørselen etter europeiske reisemål økt med en tredjedel, mens søk etter reisemål utenfor Europa har økt med hele 50 prosent.

Selv om disse tallene kan virke imponerende, er det en logisk forklaring på dette fenomenet.

Høstferien for skolene faller i uke 42, og det har blitt oppdaget at den beste tiden å kjøpe flybilletter var i uke 31 i fjor, da gjennomsnittsprisen på en flyreise var 2.277 danske kroner.

Hvis du derimot ventet til uke 41 med å bestille ferien, forventer du å betale mer enn 3.500 danske kroner i gjennomsnitt, noe som utgjør en betydelig forskjell.

– Det er omtrent 55 prosent billigere enn å bestille i uke 41, da reisende måtte kvitte seg med mer enn 3.500 danske kroner i snitt, sier Momondos talsperson, Per Christiansen, om fordelene ved å bestille i uke 31.

Men hvis du ikke klarer å bestille ferien før uke 42 i uke 31, betyr ikke det at mulighetene er oppbrukt. Den nest beste uken er uke 33, etterfulgt av uke 32 og 34.

Hvis du vil spare enda mer, bør du vurdere hvor viktig den nøyaktige avgangstiden er:

– Prisene kan variere, og det er penger å spare hvis man reiser utenom de etablerte høstferieukene, påpeker Lars Thykier, administrerende direktør i Dansk Rejsebyråforening, og legger til:

– Så i stedet for å reise fra lørdag til lørdag, kan man for eksempel vurdere en tur fra torsdag til torsdag. Selv noen dagers forskjell kan føre til betydelige prisendringer.

Læs også:

Ekspertråd: Så ofte bør du vaske sengetøyet ditt En ekspert har avslørt at flere ting avgjør hvor ofte du bør vaske sengetøyet.