7 tydelige tegn på at han ikke er forelsket i deg lengere

08/10/2017 16:30

Anniken Hauge

Sex og samliv
Er han ikke forelsket i deg mer?
Er han ikke forelsket i deg mer?
Er kjæresten din fortsatt like vill med deg som han pleide å være? Hvis du kjenner etter vet du kanskje svaret. Ellers er det syv ledetråder her.

Det går opp og ned i et forhold, og det er helt normalt.

Dere trenger ikke å føle dere som forelskede teåringer hver dag for å være på rett spor som kjærester eller ektepar. 

Omvendt skal det helst være flest dager hvor dere kyss og klemmer, har sex, smiler til hverandre og koser dere met matlagning sammen. Det er jo en grunn til at dere er sammen og ikke bare venner.

Med hjelp fra to samlivseksperter har Dagens.no samlet en rekke tegn på at han ikke er like engasjert i samlivet deres som han var tidligere. Kjenner du igjen flere av punktene, så er det kanskje på tide å ta en prat om fremtiden. 

1) Han kommuniserer ikke lengere
Han starter sjeldent en samtale med deg som ikke bare handler om dagligdagse plikter og gjøremål. Han har mistet interessen for å høre om hva som foregår i hodet ditt, og samtalene deres er sjeldent lange og dype lengere. Det er mer anstrengende enn tidligere å holde en samtale kjørende, og han finner sjeldent på noe nytt.

2) Han svarer etter flere timer
Når du skriver til ham, svarer han først etter flere timer. Hvis han da overhodet svarer. Du opplever også oftere, at han ikke tar telefonen når du ringer første gang. Kontakten dere når dere ikke er sammen er sparsom og anstrengt.

3) Dere legger ikke planer for fremtiden lengere. 
Han har sluttet å dele med deg hvor han drømmer om å reise. Han legger ikke fremtidsplaner med deg. Det handler ikke om at han ikke har lyst til å reise eller oppleve ting, han har bare ikke så lyst til å gjøre det med deg. Du opplever kanskje samtidig at han stikker på helgeturer med kompisene, mens du ikke kan huske når dere sist tilbrakte noen dager borte fra hverdagen sammen. 

4) Dere lever som roomies
Selv om dere er kjærester eller gift, så føles det egentlig mer som om dere bare bor sammen. Dere deler regninger og plikter, men det er etter hvert slutl med sofakos, lange samtaler, lekre middager med stearinlys og masse sex i hele hytta. Dessuten jobber han mer enn han pleier, og han ser vennene sine i helgene så ofte at der sjeldent er tid til å pleie forholdet deres. 

5) Han virker irritabel
Du opplever at han oftere kritiserer deg, og at han blir irritert over småting. Du kan ikke gjøre noe riktig lengere. Dere krangler oftere. Der han tidligere var overbærende og lot deg bestemme i mange situasjoner fordi han elsket å gjøre deg glad, er han nå mer egoistisk og knapt så kompromissøkende. 

6) Han oppsøker ikke intimitet
Han legger ikke like ofte opp til sex som tidligere, og han kysser og klemmer deg sjeldnere. Han styrer i det hele tatt forbi fysisk berøring og virker ikke særlig interessert i intimitet. Dere pleide å ha sex som to kaniner, men de dagene er over.

7. Han kommer med unnskyldninger
Når du konfronterer ham med at han ikke lengere virker mentalt tilstede i forholdet, starter samtaler eller tar initiativ til sex, så blir han sur på deg. Han snur ordene dine på hodet, så du ender med å føle at du har gjort noe galt, og at problemer deres skyldes deg. Du tar deg selv i å tro på det. Videre er han mester i å finne på unnskyldninger - både når det gjelder manglende sex og den tiden dere  tilbringer med andre enn hverandre. Han kan forklare det - men handler det egentlig om at han ikke er så gira lengere? 

7 avslørende tegn på at du har for mye analsex