Ekspertens råd: Slik ser du om en mann er forelsket i deg

30/1/14 14:45

Anniken Hauge

Sex og samliv
Forelsket
Det kan være vanskelig å se om en mann virkelig er forelsket. Her er sexologens beste råd.

Kvinner er fra Venus - menn er fra Mars. Sliker lyder et gammelt ordspråk. Men når det kommer til kjærlighet og forelskelse, så ligger det kanskje noe i det. Vi har fått flere henvendelser fra kvinner som lurer på hvordan man se om en mann er forelsket.

Vi har derfor spurt sexolog, Christina Tatarczuk.

- Helt grunnleggende er menn mer primitive og handlekraftige. Derfir nør man som kvinne se på mannens handlinger, forteller hun.

For mens kvinner bedre til å sette ord på følelsene sine, avspeiler mannens forelskese i større grad hvordan han oppfører seg, forklarer Christina Tatarczuk.

- Legg merke til hvor mye han investerer i forholdet. Og om det er vedvarende. En mann som bare vil ha sex, kommer til å miste interessen fort, sier hun og fortsetter

- En forelsket mann viser det. Han vil gi et godt inntrykk. Så gjør han noe ut av seg? Snakker han om deg til vennene sine? Involverer han deg i hverdagen sin? Ringer eller skriver han meldinger i lunsjpausen?

Christina Tatarczuk understreker at menn er forskjellige. Noen er utadvendte, mens andre holder mer tilbake. Derfor skal man ikke være redd for å stille litt tøffe spørsmål.

- Veldig mange kvinner er redde for å spørre om forholdet er på rett spor. Det er fordi de er redde for å bli avvist. Men man er nødt til å ha noe visshet om hvordan forholdet utvikler seg. Det er en delav kjærlighetsspillet, forteller hun.


Og kvinner skal heller ikke være redde for å lytte til magefølelsen. 

 

- Kvinner har gode analytiske evner og kan ofte kjenne om en mann ikke er helt 'into you'. Det er viktig å respektere den intuisjonen og spørre seg selv; hvorfor har jeg det sånn her?, sier Christina Tatarczuk.

Sexologens konkrete råd:

1. Engasjment
Forelskede menn handler. En kvinne bør legge merke til mannens engasjement. Er han forelsket, vil han gjøre mer for å etterlate et godt inntrykk. 

2. Blir du lukket inn?
En forelsket mann vil involvere kvinnen i livet sitt For eksempel ved å snakke om henne ovenfor venner eller akspetere å bli sett sammen med henne. 

3. Kjenn din mann
Menn er forskjellige. Aksepter at han kanskje er en litt innadvendt type, men spør hvis du er i tvil.

4. Fysiske trekk
En kvinne som er interessert i en mann, sender ut signaler. For eksempel ved å dra seg i håret eller fikle med en ørering. Menn er ikke like 'lettleste'. Det er dog de færreste som klarer å la være med å smile når de er forelsket - uansett kjønn.

5. Lytt til magefølelsen
Kvinner er skapt med god intuiasjon. Ofte kjenner de om en mann er interessert eller ikke. Lytt til og repsekter den følelsen.

6. Er han bare ute etter sex? 
En mann som bare vil ha sex, mister interessen fort.

7. Småting betyr ikke det samme for kvinner og menn
Kvinner kan for eksempel legge mer følelser i en melding, mens en mann kan skrive kortfattet. Allikevel mener de det samme. En kvinne vil kaste seg over meldingen og prøve å analysere den, mens en mann tenker; 'hurra, det er kontakt'. 

Søsteren blir ukomfortabel av at paret dusjer sammen.
Bare noen måneder før bursdagen hans, har han gått bort.