Ny forskning: Derfor bør menn onanere 21 ganger i måneden

13/11/2017 18:30

Anniken Hauge

Sex og samliv
Å onanere flere ganger i måneden har mange helsemessige gevinster, ifølge forskning.

Gode nyheter til alle menn der ute!

Å dra laksen opp til 21 ganger i måneden er veldig bra for deg - ikke bare for den gode, avslappede følelsen og endorfinene som frigis, men forskning viser nå at det faktisk kan redusere risikoen for å få prostatakreft. Det skriver iflscience.com

Forskere fra Harvard University publiserte nylig et studie i European Urology, hvor resultatene viser at menn som får utløsning 21 ganger eller mer i løpet av en måned, kan redusere risikoen for å utvikle prostatakreft med hele 33 prosent.

Studien består av et spørreskjema som ble gitt til 31.925 menn over en 18 års periode, med en utløsningsfrekvens som ble bestemt året før spørreskjemaet ble distribuert, og mellom alderen 20-29 år samt 40-49 år.

Studien ser ut til å vise en statistisk signifikant reduksjon i tilfeller av prostatakreft når mennene som deltok onanerte ofte. 

Ifølge Kreftforeningen er kreft i prostata den kreftsykdommen som flest menn i Norge får, hvor over 5.000 menn uvikler denne kreftformen hvert år. Cirka 90 prosent av tilfellene oppstår etter fylte 60 år og noen få under 45 år får sykdommen. 

Det skal understrekes at hele 9 av 10 av de som får konstatert prostatakreft overlever, og prognosene er gode om man oppdager det tidlig. Derfor er det viktig å sjekke seg regelmessig hos fastlegen etter fylte 50.

Selv om man bør sjekke seg, så kan man jo også være litt proaktiv og gjøre som studien viser – polere flaggstanga 21 ganger eller mer i løpet av måneden, så reduserer man angivelig risikoen drastisk.

Det er dog også viktig å merk seg at en hyggestund med seg selv og junior, alene ikke reduserer risikoen. En sunn livsstill med riktig kost og godt med mosjon er selvfølgelig viktig for å forebygge risikoen for å utvikle kreft.

Les også: 5 sexstilinger som er perfekte hvis mannen din fyrer av kanonen litt for fort