6 kjendiser du ikke visste var tospråklige

25/10/2023 13:44

Mikkel Preisler

Sponset innhold

"Tospråklig" betyr rett og slett en person som snakker to språk flytende. Det er en ganske kul egenskap å ha, spør du meg! Det betyr ikke bare at man forstår et annet språk, men at man faktisk kan kommunisere like flytende på det andre språket som på førstespråket. (Ok, ofte er man sterkere på ett språk, men du skjønner hva jeg mener). 

Mange vokser opp med to språk, og det er slik de blir tospråklige. Det kan være at den ene forelderen snakker ett språk, mens den andre snakker et annet. Barn er jo som svamper for den slags. 

Vi vet alle at kjendiser (spesielt skuespillere) er flinke til å ta på seg en rolle og forvandle seg til en annen. Det kan dreie seg om å bokstavelig talt spille en rolle eller bare finne en indre personlighet når de synger på scenen. På samme måte kan det å være tospråklig øke karrieremulighetene dine betraktelig. 

Her er seks av favorittkjendisene dine som er tospråklige - hvem skulle ha trodd det? 

1. Tom Hiddleston 

Tom Hiddleston snakker flytende engelsk (forventet), men også spansk (kanskje uventet!). Han er en britisk skuespiller som hovedsakelig har jobbet med Marvel-filmer som Thor og The Avengers. At han snakker flytende spansk, kom frem da han gjennomførte pressearrangementer og intervjuer på språket. 

For mange blev hans tiltrækningskraft som skuespiller (og mand) kun større, da de opdagede dette! Måske kan du glide ind i hans DM'er og imponere ham med lidt spansk viden! Muy Bueno.

2. Colin Firth

For å holde oss til britiske skuespillere: Colin Firth snakker flytende både engelsk og italiensk. Veldig stilig! Han lærte seg italiensk mens han bodde der ute og holdt språkkunnskapene ved like. Firth har ennå ikke spilt inn en hel film på italiensk, men han har jobbet med italienske produksjonsselskaper. For eksempel har hans rolle i "The Last Legion" scener i Italia og italienske produsenter. 

Colin Firth er en av de mest kjente skuespillerne. Bortsett fra hans italienske karriere er noen av hans mest kjente filmer "Stolthet og fordom", "Bridget Jones" og "Kongens tale". Det er nesten umulig å ikke kjenne ham igjen! 

3. Celine Dion 

''My heart will go on'' eller rettere sagt 'mon coeur continuera'. Ja, det stemmer, Celine Dion er en kanadisk sangerinne som snakker flytende både engelsk og fransk. Hun er født i Quebec i Canada, der fransk er et av de offisielle språkene! Derfor har hun vokst opp med å snakke og lære begge språkene. I karrieren har denne ferdigheten ført til at hun har kunnet gi ut både engelske og franske musikkalbum.

 I tillegg til sitt musikalske talent er hun kjent for sin sans for mote. Dion er sin egen person, og hun går jevnlig rundt i dyre kjoler og samarbeider med eksklusive motedesignere for å prøve ut nye ting. Talentet er uendelig! 

4. Jodie Foster 

Den amerikanske skuespilleren og filmskaperen Jodie Foster snakker flytende engelsk og fransk. Foster lærte seg språket i ung alder og har holdt språkkunnskapene ved like. I løpet av karrieren har dette hjulpet henne med å gjennomføre presseintervjuer og til og med spille i fransktalende filmer. Foster spilte for eksempel hovedrollen som Helene i Le Sang de Autres (De andres blod) i 1984. Veldig kult. 

I tillegg til skuespillet er Foster kjent for sitt sosiale og politiske engasjement, blant annet for LHBTQ+-rettigheter og kvinners rettigheter. Hun bruker virkelig berømmelsen og suksessen sin til å gjøre en forskjell i verden. 

5. Sting (Gordon Sumner) 

Den britiske musikeren Sting er tospråklig på både engelsk og italiensk. Hans ferdigheter i italiensk har gjort det mulig for ham å utvide karrieren til en annen dimensjon av musikken, ettersom han har gitt ut sanger på både engelsk og italiensk. Sting ble berømt som medlem av The Police. Som artist er Sting kjent for sitt musikalske mangfold. Han prøver seg jevnlig på ulike sjangre og tydeligvis også på ulike språk!

6. Charlize Theron 

Charlize Theron er en sørafrikansk skuespiller og produsent som snakker flytende både engelsk og afrikaans. Afrikaans er et av Sør-Afrikas offisielle språk, og hun vokste opp med det ved siden av engelsk. Som skuespiller er hun anerkjent for sitt enorme talent, og hun vant Oscar for beste kvinnelige skuespiller for filmen "Monster" fra 2003, der hun spilte rollen som seriemorder. I tillegg til å spille i filmen var hun også med på å produsere den! 

Konklusjon 

Jeg har bare så vidt berørt overflaten av kjendiser som er tospråklige. Det er utrolig hvor mange som er det! Enten det er av karrieremessige årsaker eller for å sosialisere seg, er det mange kjendiser som benytter seg av sine kunnskaper i et annet språk.

Læs også:

Kongelig tatt på fersken i 87 km/t: Nå må boten betales Prinsen ble oppdaget i å kjøre for fort.
Her er forskjellen på mandariner og klementiner De smaker godt, men hva er egentlig forskjellen?