Bitcoin er verdens mest verdifulle krypto, og nå har den nådd nye høyder

Foto: Annoncør
Foto: Annoncør
Det er mye snakk om Bitcoin i mediene. Dette er fordi det er verdens mest populære og mest verdifulle kryptovalutaen. Mange har fått øynene opp for å investere i dette, og man hører stadig suksesshistorier fra heldige, og tidlige investorer. Da koronapandemien brøt ut i mars 2020, så det mørkt ut for Bitcoin, og over kun en måned sank verdien med 50 prosent.

Likevel skulle vi se en opptur, og i April i år kunne Bitcoineiere juble. Da var verdien på sitt aller høyeste. Nå har det imidlertid skjedd noe enda mer imponerende, og verdien har slått en ny rekord. Per nå er en Bitcoin verdt hele 65000 dollar, eller litt over 545.000norske kroner.

Starten på det hele

Men hvordan startet denne reisen, og hvem fant egentlig opp Bitcoin. Det er det egentlig ikke et godt svar på. Vi vet at det var en som oppfant Bitcoin, og dermed introduserte Blockchain-teknologien. Identiteten til denne personen er i midlertid anonym, og skaperen går under pseudonymet Satoshi Nakamoto. Bitcoin er en kryptovaluta, som innebærer at den har noen funksjoner som skiller den fra vanlig valuta som vi kjenner,  for eksempel kroner og euro. Denne valutaen finnes nemlig kun på nett, og du kan ikke bruke kroner og sedler for å betale med den. Du kan lære alt du trenger å vite om Bitcoin her, som er smart om du ønsker å investere selv.

Kryptovaluta kjøpes og brukes som oftest på nett, men ettersom den har blitt mer vanlig og utberedt, er det faktisk mulig å kjøpe og selge dem i fysiske Bitcoin-minibanker i noen land. Det finnes også fysiske butikker som godtar betaling med Bitcoin. Det vanligste er likevel å holde myntene, og vente til en eventuell økning i verdi. Mange har sett at selv en liten sum bitcoin har økt stort i verdi på kontoen. Dette er muligvis blitt populært etter at man har hørt skrekkhistorier om mennesker som brukte titalls Bitcoins på et par pizza eller en kopp kaffe i de tidlige krypto-dagene.

 

Bitcoinkjøp

Så, hvordan kjøper man egentlig Bitcoin, og hvem bør investere i kryptovaluta. Sannheten er at man raskt og enkelt kan få fatt i noen Bitcoins, og at prosessen ikke krever særlig mye tid. Likevel krever det for tiden en god del penger, ettersom verdien er så høy. Fra et synspunkt er ikke dette en god tid å investere i det, men på den andre siden så kan man ikke helt sikkert forutse hvordan verdien vil øke eller synke i fremtiden.

Det er nettopp dette som er så risikabelt med kryptovaluta, svingningene er store og det gjør det vanskelig å vite hva som ventes rundt neste hjørne. Man kan selvsagt også investere i andre kryptovaluta, som Ethereum eller Litecoin.

Det er ikke uten grunn at vi hører mye om kryptovaluta i mediene, og vi kan se tilbake på en ganske så imponerende reise når vi bare går tilbake 10 år. Kanskje du vurderer å investere i Bitcoin selv?