Dagens dataspill

09/05/2021 11:45

Jonas Chan

Sponset innhold
Foto: PIxabay
Foto: PIxabay
Interessen for dataspill har økt enormt de siste årene, og flere og flere bruker mer tid foran monitoren eller TV-skjermen.

Sponset innhold

Der folk som brukte mye tid på dataspill før ble møtt med fordommer, for eksempel at de er late og overvektige, har pipa utvilsomt fått en annen lyd i dag. Det har blitt mer og mer akseptert å bruke tid på dataspill, noe som definitivt er sterkt påvirket av et generasjonsskifte i samfunnet, samt en enorm fremgang når det kommer til teknologi.

Det er mange eksempler hvor man kan se at dataspill har blitt mer akseptert. Dataspill har blant annet blitt en studiegren på flere høyskoler. Der vil studentene gå dypere inn i ulike dataspill, samt bruke mye tid på å faktisk spille de ulike spillene.

Populære dataspill

Det er enorm interesse for en rekke spill på markedet i dag, men det er noen spill som stikker seg ut og skimter med flere millioner spillere.

Mange spillere jobber på heltid for å streame spillet sitt på nettsteder som Twitch og legge ut strømmer på YouTube. Det er ikke bare de typiske spillene du forventer, for eksempel CoD og Final Fantasy. Slots-fans streamer sine spill og spinn når de spiller på sider som Comeon.com, og raske racere av GTA legger også ut streamene sine.

Fortnite

Fortnite er et av verdens mest populære dataspill for øyeblikket. Det ble lansert i 2017, og har på kun fire år klart å etablere seg som en av gigantene innen dataspill. Spillet er utviklet av Epic Games og People Can Fly. 

Call of Duty

Call of Duty er en spillserie som inkluderer en rekke kjente titler, blant annet Call of Duty: Modern Warfare og Call of Duty: Black Ops. Spillserien har hatt flere millioner spillere, men i 2020, da Call of Duty: Warzone ble lansert, tok det fullstendig av. Spillet lansert i 2020 har nådd over 100 millioner spillere – på kun ett år! Veldig imponerende, og det er umulig å ikke nevne det i listen over mest populære dataspill.

Det blir veldig spennende å se hva som skjer videre i Call of Duty-serien, samt å se hvordan Call of Duty: Warzone utvikler seg i fremtiden.

Counter Strike:

De aller fleste som kjenner til dataspill, eller på et tidspunkt har spilt selv, har nok hørt om Counter Strike, eller CS som det er mest kjent som. Counter Strike er en spillserie som inkluderer multiplayerspill, og det første spillet ble lansert så tidlig som i 1999.

Det seneste, og kanskje det mest populære spillet i serien, Counter Strike: Global Offensive, ble lansert i 2012. Spillserien er utviklet av Valve Corporation.

De fleste dataspill tilbyr spill med flere personer via internett, noe som har bidratt til å gjøre dataspill mer sosialt hvor man kan snakke med vennene sine, eller møte nye mennesker og knytte bekjentskap. Det finnes også personer som bruker det som et verktøy for å bli bedre kjent med kollegaer, da det er en mer åpen og fri plattform enn det kontoret er.

Spillmiljøet vokser og utvides like raskt som teknologiforbedringer som gjør spillverdenen så spennende.