Dette bruker nordmenn smålån på

10/10/2022 10:08

Valdemar Lind

Sponset innhold
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det har aldri vært enklere å ta opp smålån, og derfor er det ikke akkurat så overraskende at det er mange som velger å gjøre akkurat dette. Men hva er det egentlig vi bruker pengene vi låner på? I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på smålån, både i forhold til hva du bør tenke over og ikke minst hva vi bruker smålån til.

Et økonomisk verktøy 

I takt med at vi blir mer og mer bevisst om økonomien vår og ikke minst snakker med om dette, er det mange som begynner å se verdien i dette med på være mer kritiske når det kommer til dette med å ta opp lån. Det er gode og dårlige måter å tenke på lån, og det å tenke på det som et økonomisk verktøy og ikke som en løsning eller redning er alfa og omega.  

 

Mange nordmenn bruker derfor lån til en lang rekke ting som stiller fokuset på en sunn og ikke minst bevisst økonomi. Her er noe av det vi bruker lånene våre på: 

 

  • Oppussing. Her ligger Norge i verdenstoppen! 

  • Ferier. Dette gir deg ekstra beskyttelse, bare husk å ikke bruke mer enn budsjettet ditt. 

  • Uforutsette utgifter. Selv om mange har en bufferkonto er det ikke slik at dette alltid er nok, og i disse tilfellene er det mange som finner stor glede i å ha muligheten til å ta opp et lån. 

  • Utgifter. Det er også mange som bruker lån til å betale for faste utgifter. Dette er absolutt ikke å anbefale, for det er absolutt ikke noe som bidrar til en sunn økonomi på verken kort eller lang sikt. 

 

Husk å sammenlign lånene 

Noe av det aller viktigste du må huske på når du vurderer å ta opp et lån er å sammenligne lån. Man tenker ofte på dette når man tar opp store lån som boliglån eller andre store lån, men det er lett å glemme det når det kommer til mindre lån.  

 

Smålån er faktisk akkurat like viktige når det kommer til å sammenligne tjenestene, og derfor er det helt nydelig at det finnes løsninger der det er fokus på dette – nemlig sammenligningstjenester. Disse tjenestene kan gi deg mer selvsikkerhet når det kommer til valgene dine, og dette er noe du virkelig vil ha. Det å føle deg sikker på at du faktisk har valgt riktig er noe som gjør at du kan senke skuldrene litt, så ikke hopp over dette skrittet.