Fordelene med å tilbringe tid med barnet ditt

26/07/2022 10:39

Valdemar Lind

Sponset innhold
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er ingen hemmelighet at barn trenger og ønsker oppmerksomhet. Ifølge en studie publisert i tidsskriftet "Personality and Social Psychology Review", har barn som får mer oppmerksomhet fra foreldrene sine en tendens til å være lykkeligere og ha bedre forhold. Men det mange ikke er klar over er at det faktisk er mange fordeler med å tilbringe tid med barnet ditt! I denne artikkelen vil vi diskutere noen av de viktigste fordelene ved å leke med barnet ditt.   Opprett varige obligasjoner En av de viktigste fordelene med å leke med barnet ditt er at det bidrar til å skape et bånd mellom deg og barnet ditt. Når du spiller sammen, viser du barnet ditt at du bryr deg om dem og at du liker deres selskap. Denne typen binding er avgjørende for barn, da det hjelper dem å føle seg elsket og trygg. Og det vil også være til nytte for deg som forelder, det vil hjelpe deg å forstå barnet ditt og kunne foreldre dem riktig i fremtiden.   Hjelper med utvikling Å leke med barnet ditt, i tillegg til å være morsomt, vil også hjelpe dem å utvikle seg på en rekke måter. For eksempel kan det å spille fangst eller hopscotch bidra til å forbedre koordinasjonen og motoriske ferdigheter. Og spill som involverer telling eller matching kan bidra til å forbedre sine kognitive ferdigheter og problemløsningsevner. En stor del av intelligens er anskaffet i utvikling, så du bør virkelig ta deg tid og leke med barnet ditt ved hjelp av pedagogiske leker. Så ikke bare leker med barnet ditt morsomt, men det hjelper dem også med å utvikle viktige ferdigheter som de vil bruke resten av livet! Ta en titt på ciha.no og bla gjennom utvalget av alderstilpassede leker for barnet ditt.   Reduser stress I dagens fartsfylte verden er det viktigere enn noen gang å ta seg litt tid til å slappe av og stresse ned. Og hvilken bedre måte å gjøre dette på enn ved å tilbringe litt kvalitetstid med barnet ditt? Det finnes ingen bedre måte å sette deg selv på et godt sted mentalt enn å leke med barnet ditt. I tillegg til det kan lek med barnet ditt bidra til å redusere stress og angst, og det kan også bidra til å forbedre humøret ditt. Så neste gang du føler deg stresset, ta en pause og bruk litt tid på å leke med barnet ditt! Dere vil begge dra nytte av det.

Det er ingen hemmelighet at barn trenger og ønsker oppmerksomhet. Ifølge en studie publisert i tidsskriftet "Personality and Social Psychology Review", har barn som får mer oppmerksomhet fra foreldrene sine en tendens til å være lykkeligere og ha bedre forhold. Men det mange ikke er klar over er at det faktisk er mange fordeler med å tilbringe tid med barnet ditt! I denne artikkelen vil vi diskutere noen av de viktigste fordelene ved å leke med barnet ditt.

 

Opprett varige obligasjoner

En av de viktigste fordelene med å leke med barnet ditt er at det bidrar til å skape et bånd mellom deg og barnet ditt. Når du spiller sammen, viser du barnet ditt at du bryr deg om dem og at du liker deres selskap. Denne typen binding er avgjørende for barn, da det hjelper dem å føle seg elsket og trygg. Og det vil også være til nytte for deg som forelder, det vil hjelpe deg å forstå barnet ditt og kunne foreldre dem riktig i fremtiden.

 

Hjelper med utvikling

Å leke med barnet ditt, i tillegg til å være morsomt, vil også hjelpe dem å utvikle seg på en rekke måter. For eksempel kan det å spille fangst eller hopscotch bidra til å forbedre koordinasjonen og motoriske ferdigheter. Og spill som involverer telling eller matching kan bidra til å forbedre sine kognitive ferdigheter og problemløsningsevner. En stor del av intelligens er anskaffet i utvikling, så du bør virkelig ta deg tid og leke med barnet ditt ved hjelp av pedagogiske leker. Så ikke bare leker med barnet ditt morsomt, men det hjelper dem også med å utvikle viktige ferdigheter som de vil bruke resten av livet! Ta en titt på ciha.no og bla gjennom utvalget av alderstilpassede leker for barnet ditt.

 

Reduser stress

I dagens fartsfylte verden er det viktigere enn noen gang å ta seg litt tid til å slappe av og stresse ned. Og hvilken bedre måte å gjøre dette på enn ved å tilbringe litt kvalitetstid med barnet ditt? Det finnes ingen bedre måte å sette deg selv på et godt sted mentalt enn å leke med barnet ditt. I tillegg til det kan lek med barnet ditt bidra til å redusere stress og angst, og det kan også bidra til å forbedre humøret ditt. Så neste gang du føler deg stresset, ta en pause og bruk litt tid på å leke med barnet ditt! Dere vil begge dra nytte av det.