Kom i gang med EFT handel

Foto: Shutterstock.com

Det er flere nordmenn enn noensinne som har fått øynene opp for å investere. Det er mange populære måter å investere på, og EFT er en av disse.

Men hva er det egentlig og hvordan skiller det seg fra andre måter å investere på? Det får du vite litt mer om her, sånn at du kan finne ut av om det kan være noe for deg, eller om en annen type investering kan være mer riktig. 

Når det kommer til ETF handel er det mange som lurer på hva dette er, og helt grunnleggende er det fond som handles på børsen. Det er en billigere måte å handle verdipapirer på, som rett og slett bare er et litt rimeligere alternativ til vanlige verdipapirer.

Bli klar til å investere

Når man skal begynne å investere i noe nytt, er det smart å begynne med å orientere seg i forhold til nyheter og andre elementer knyttet til for eksempel EFT handel. Det er nemlig mange som er litt urolige i forhold til det å begynne å investere, men det er faktisk ikke så vanskelig å verken komme i gang eller å bli en kløpper til å investere.

Fordeler ved å velge EFT handel

Det er mange gode grunner til å velge EFT handel, og tre av de aller største tingene er følgende:

  • EFT er et rimelig alternativ til verdipapirer. Det er mange som ønsker å investere i verdipapirer, men som synes at dette er litt for dyrt, og da kan EFT være et godt alternativ.

  • EFT gir deg mulighet til å investere i flere forskjellige ting, som for eksempel i en indeks, en sektor eller en råvare. Det gjør at man kan få en bredere portfolio, ved å for eksempel kombinere dette med andre typer investeringer.

  • EFT kan handles på de aller fleste plattformer og er enkelt å komme i gang med, uansett om man kanskje ikke har erfaring med å investere fra før. Sørg for å finne en plattform som er registrert hos Finanstilsynet, så kan du føle deg sikker på at det er et trygt alternativ du har valgt.

EFT er et børsnotert fond og gir deg en kombinasjon av fleksibiliteten ved en aksje, og samtidig den samme risikospredningen som et verdipapirfond. En EFT er derfor børsnotert, på samme måte som en aksje og vil endre seg i takt med indeksen som fondet den er knyttet til avspeiler. Det er en spennende måte å investere på, og absolutt noe som er verdt å sjekke ut.