Plakater er mer populært i hjemmene våre mer enn noensinne før

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Før var det slik at plakater først og fremst hang på tenåringsrommene, men dette er absolutt ikke sant lenger. I dag er det nemlig slik at plakater, eller posters som man også kjenner det som, er noe som mange bruker som dekorasjon på veggene i stedet for bilder eller andre ting.

For mange er det å henge bilder på veggen noe som føles mer permanent og det er ikke alle som ønsker å verken investere i kunst eller henge opp familiebilder på veggen. Det er derfor ikke så overraskende at det er mange som velger å bruke plakater. I denne artikkelen skal vi se enda litt nærmere på hvorfor det er slik og gi deg inspirasjon til hvordan du kan bruke plakater i dekorasjonen din hjemme.

Begrepet poster et vi kjenner fra engelsk, men det er virkelig noe som har blitt stort i Norge og egentlig i hele verden i det hele tatt. Dette er ikke akkurat så rart. Det er nemlig en av de beste og ikke minst billigste, måtene du kan gjøre hjemmet ditt mer personlig – uten å skulle investere masse penger i kunst.

Det er enkelt å bytte ut når du ønsker det og du har ofte stor personlig frihet når det kommer til å kombinere bilder og størrelser og uttrykk, så det er rik mulighet for å gjøre dette til noe som er veldig enkelt å skreddersy akkurat deres hjem og smak, uten at det koster så mye. 

Her er noen av fordelene ved å bruke plakater til å dekorere hjemme:

 

  • Det er billigere enn å investere i kunst
  • Du har full personlig frihet til å velge spesifikasjoner
  • Det er enkelt å bytte ut og tilpasse etter deres behov
  • Det er billig nok til at du har frihet til å dekorere mer enn du ellers hadde hatt

 

Slik dekorerer du hjemmet ditt med plakater 

Posters er noe som har blitt mer og mer populært og det er noe som er mulig å bruke som dekorasjon på alle rom. Det er mange som velger å sette plakatene sine i ramme, slik at man faktisk har litt mer beskyttelse (og dermed også kan henge dem på rom som kjøkken og bad der de er mer utsatt for fuktighet).

Plakater kan kjøpes i alle mulige størrelser, og det å lage en plakatvegg er noe mange liker. Her kan man kombinere mange forskjellige plakater og lage et helt individuelt mønster som passer til den veggen du har hjemme.

Her er noen tips til hvordan du kan bruke plakater i hjemmet ditt:

  • Bruk forskjellige plakater i forskjellige rom for å understreke det estetiske uttrykket
  • La ungene velge sine egne plakater, slik at rommene deres blir enda mer personlige
  • Sett rammer på plakatene for å beskytte dem mest mulig
  • Bruk forskjellige størrelser til å skape en spennende og unik dynamikk
  • Prøv å holde deg til den samme typen estetikk for å skape en rød tråd gjennom alle rommene, men føl deg fri til å skape individuelle løsninger til hvert rom