Tips til deg som skal søke jobb i Trondheim

25/08/2022 14:40

Valdemar Lind

Sponset innhold
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Dersom du skal søke en jobb i trondheim, så er det bare å glede seg. Det er utrolig spennende å søke jobb, men også litt nervepirrende. Ved å forberede seg godt, og vite hva det er man går til, så vil prosessen bli litt enklere, og du kan bekymre deg litt mindre.

Disse tipsene kan også være hjelpsomme for deg som driver med bemanning i Trondheim, eller som skal ansette en ny person i firmaet ditt. 

Lag en god CV og søknad

Helt i starten av jobbsøknadsprosessen må du lage en god CV og søknad. Dette skal du bruke når du søker jobb, og de er utrolig viktige. Du kan bruke den samme CVen om og om igjen, ettersom det er et ark med erfaring, kunnskap og personlig informasjon om deg. En søknad derimot, bør være mer rettet til stedet der du skal jobbe. 

 

Her kan du bruke jobbeskrivelsen til å formulere hvorfor du har lyst til å søke på jobben, og ikke minst hvorfor du er en god kandidat. Husk å hold det kort og konsist, og lag en innledning som skiller seg ut. På nett kan du finne maler til søknader og CVer, slik at du forsikrer deg om at du har med alt du trenger. 

Planlegg intervjuprosessen 

Det skal en del ting til før du blir tilbudt et jobbintervju, og dersom du har kommet helt dit, så bør du begynne å planlegge prosessen. Mange synes jobbintervjuer er skremmende, og blir fort nervøs under slike omstendigheter. Det beste tipset da er å forberede seg godt, slik at det blir litt mindre skremmende. 

 

Du kan starte med å ta en titt på selskapet du skal søke om jobb hos, og sjekke hva slags prosjekter de har gjort tidligere. Hvis intervjuet du skal til krever at du løser oppgaver eller caser, så bør du ha gjennomført noen slike før selve intervjudagen. I tillegg vil du trolig bli spurt om en rekke personlige spørsmål, for eksempel hva som gjør at du passer til jobben, og hvorfor du har valgt å søke på den. Dette kan det være lurt å forberede et svar på. 

 

Det er spennende å skulle søke ny jobb i Trondheim, og det bugner av ledige stillinger i byen. Til tross for at det kan være nervepirrende å dra på jobbintervjuer, så er det en rekke ting som du kan gjøre for å roe nervene, og komme mer forberedt til jobbintervjuet.