Bekrefter grotesk rykte: Fans bruker bleier

18/02/2023

Emma Sletta

Sport
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Skiskytterne under VM i Oberhof får mye oppmerksomhet på absolutt én stigning der de mest hardbarkede fansen tar groteske initiativ.

Vi vet det alle sammen. Du er ute på noe kult, en festival eller i kø til noe du har ønsket deg lenge, og du har en veldig bra plass som du ikke har tenkt å gi til andre.

For alt i verden!

Så hva pokker gjør du når du må tisse eller nummer 2 etter noen timer?

Umiddelbart kan en løsning være å prøve å konsumere så lite mat og drikke som mulig, og så bare holde ut.

Men det går ikke i tyske Oberhof, der vi ser for oss at øl og pølser vil bli tatt inn i overkant i skiskytter-VM.

Siden geografien ikke tillater mobile toaletter, har det tilsynelatende kommet på moten å bruke bleier.

Uschi Disl, den tyske skiskytteren som jobber som ekspert for Radiosport etter en karriere som inkluderte ni VM-medaljer, sa onsdag at hun hadde hørt historiene til fans med ekstra store rumper.

– Skal vi virkelig snakke om det, svarte hun og lo, da en journalist fra Aftonbladet spurte om det.

– Hør her: Da jeg var aktiv, hadde jeg en fanklubb, og de var der ute i bakkene dag ut og dag inn. Så begynte historien å løpe om at de som satt foran aldri mistet plassene sine...Trikset var at de hadde bleier med seg, sier hun, og legger til at det er derfor hun ikke liker å snakke om det.

Vi skjønner det.

I Oberhof skal det først og fremst være rundt Birxsteig, en voldsom stigning, skiløperne må komme over at det skal være mer av promp enn av pølser.

Vi har ennå ikke bekreftet hvordan dette vil bli gjort i praksis. Det vil si om bleiene blir brakt og deretter satt på når klimaks nærmer seg, eller om de blir satt på fra morgenen. Uansett håper vi bare at de tar med ekstra bagasje.

Læs også:

Bergensbanen stengt: Passasjerer måtte overnatte på toget Bergensbanen og flere fjelloverganger ble stengt på grunnlag av uvær. Passasjerene har overnattet på toget i natt.
Etter ny studie: Forskere kommer med advarsel til personer som sover for lite Sover du for lite? Det kan få store konsekvenser for deg. Hvis du sover mindre enn fem timer om natten, øker det risikoen for en blodpropp.