Ingen hadde sett det komme for Jonas Vingegaard: Hemmelig kjærlighet har nå sett dagens lys

19/07/2023 11:30

Emma

Sport
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Ingen hadde sett den komme for Jonas Vingegaard.

Danskene var helt elleville da Jonas Vingegaard kunne stå øverst på pallen i fjor sommer, som årets Tour de France-vinner.

Og i skrivende stund jakter Jonas Vingegaard nok en tur til toppen av pallen i verdens største sykkelritt.

Den ydmyke Glyngore-gutten har også satt seg i førersetet, og det er ingen tvil om at dansken vil forsvare sin gule trøye med nebb og klør mot sin evige rival, Tadej Pogacar.

Og ifølge bookmakerne er det også en kakkelovn for en ekte thriller mellom dansken og sloveneren, ettersom de fra starten av rittet begge har vært suverene favoritter sammenlignet med tourens andre ryttere.

Foreløpig har forspranget i klassifiseringen krympet til snaue 10 sekunder.

Og selv om den voldsomme duellen mellom de to superstjernene har tatt tak i alles lepper, er det noe annet som skaper overskrifter kort tid før Tour-pelotonen begynner sin hviledag.

For det er ikke bare bookmakerne som dyrker dramaet på full guffe.

Det avslører Ekstra Bladet  når de har snakket med en rekke slovenske journalister under verdens største sykkelritt.

De legger ikke skjul på at Jonas Vingegaard har et svært godt rykte i Slovenia:

– I hele år har det bare handlet om historien med Jonas mot Tadej. Og bare det. Jonas blir ikke fremstilt som en konkurrent fordi kampen deres i fjor var på et veldig høyt sportslig nivå og var veldig rettferdig, sier Igor Tominec, journalist i Radio Slovenia.

Og de gode ordene om den ydmyke Glyngore-gutten fortsetter:

– Jeg vil ikke bruke ordet populær, men hvis slovenerne ser Vingegaard langs veien, vil de heie på ham også. Selvfølgelig ønsker de at Pogacar skal vinne, men de ser på Jonas som en rettferdig idrettsmann som også er et idol og et forbilde for unge og barn, avslører Gramc, sportsredaktør i Večer.

Jonas Vingegaard, Tadej Pogacar og resten av pelotonen har for tiden en hviledag før den siste uken av touren fra tirsdag og utover.